Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jihomoravští zdravotníci obmění třetinu svých sanitek

Jihomoravská zdravotnická záchranná služba obmění do konce listopadu zhruba třetinu svého vozového parku. Od svého zřizovatele, jímž je Jihomoravský kraj, dostane 27 nových sanitek. Deset z nich si převzali zdravotníci dnes. Jde o projekt za 80 milionů korun, většinu nákladů hradí EU. Řekla to mluvčí záchranky Barbora Zuchová.

Dodávky značky Mercedes Benz Sprinter jsou vybaveny nejmodernějším lékařským vybavením, tedy monitory srdečních funkcí, přístroji pro umělou plicní ventilaci či nepřímou srdeční masáž. Vozidla budou záchranáři využívat nejen v Brně, kde jihomoravská zdravotnická služba sídlí, ale alespoň po jednom z nich dostane každá výjezdová slupina v regionu.

Z autoparku jihomoravských zdravotníků budou vyřazena vozidla, která mají najeto od 260.000 do 400.000 kilometrů. Jejich údržba je podle Zuchové nákladná a technicky náročná. Některá z nich využívají záchranáři před deset let.

Sedm starých aut si záchranáři ponechají jako zálohu. Dalších 20 sanitek nabídnou organizacím, jejichž zřizovatelem je Jihomoravský kraj. Patří k nim hasiči či ústavy sociálních služeb. "Obměnu vozového parku jsme již nutně potřebovali. Součástí každého vozu je videozáznamové zařízení Hydra, které snímá situaci před a za vozidlem," doplnila mluvčí.

Zdroj: ČTK

Štítky zdravotnický pracovník, Evropská unie, Jihomoravský kraj, Mercedes-Benz, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravští zdravotníci obmění třetinu svých sanitek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.