Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nová mobilní aplikace Tepláren Brno mapuje venkovní teploty v každém koutě města

Nejen aktuální venkovní teplotu v každé z brněnských městských částí, ale také doporučení, jak úsporně hospodařit s energiemi v daném ročním období přináší nová mobilní aplikace Teplota v Brně.

Nechybí například všechny důležité kontakty na Teplárny Brno včetně čísel na havarijní službu a dispečink, které tak budou mít uživatelé aplikace stále doslova po ruce, ale i různé tipy, jak ušetřit za energie,“ uvedl generální ředitel Tepláren Brno Petr Fajmon. 

Teplárny Brno mají na svých objektech instalovanou unikátní soustavu teploměrů, jejichž údaje dlouhodobě sledují. Kromě okamžité teploty tak mají k dispozici i denní grafy jejich vývoje v jednotlivých městských částech či meziroční srovnání. Informace dosud zveřejňovaly na svých webových stránkách teplarny.cz a protože o ně byl značný zájem, rozhodly se zpřístupnit je i prostřednictvím mobilů, v první fázi v operačním systému iOS.

Na rozdíl od jiných podobných aplikací Teplota v Brně nesdělí uživateli jen momentální stav přímo v jeho okolí, ale umožní i porovnání údajů například mezi různými městskými částmi nebo zpětně v čase. Poradí také, jak třeba rozmístit nábytek, aby zbytečně nebránil proudění teplého vzduchu, jaká je ideální teplota v místnostech bytu či kanceláři, nebo při kolika stupních je nejlepší skladovat doma potraviny.

Městská firma Teplárny Brno je spolehlivým dodavatelem tepla a elektřiny pro více než devadesát tisíc domácností v moravské metropoli. Jako společnost se silnou společenskou odpovědností podporují nemocnice, školky, nadace a další neziskové organizace. Aplikace Teplota v Brně představuje jejich další službu především pro obyvatele, ale i návštěvníky Brna.

Tisková zpráva

Štítky Teplárny Brno, Brno, městská část, mobilní aplikace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová mobilní aplikace Tepláren Brno mapuje venkovní teploty v každém koutě města  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.