Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Teplárny Brno zahájily dodávky tepla do sítě centrálního zásobování teplem

S nástupem podzimu zahájily Teplárny Brno topnou sezonu. Na rozdíl od loňského roku, kdy se radiátory v brněnských domácnostech rozehřály přesně na první podzimní den, letos začaly Teplárny Brno topit až o dva dny později: v pátek 25. září 2015.

Otopné období začíná podle vyhlášky Ministerstva průmyslu a obchodu ČR vždy 1. září. Od této chvíle musí být již vše připraveno, aby teplárny začaly s dodávkami tepla, jestliže dva po sobě jdoucí dny klesne průměrná denní teplota pod 13 stupňů Celsia a není očekáván další den vzestup teplot. „Počasí v dalších dnech a týdnech ukáže, zda topná sezona bude již bez přerušení pokračovat, nebo nás „babí léto“ ještě příjemně překvapí. Další výkon teplárenských zdrojů budeme regulovat podle venkovních teplot a požadavků odběratelů,“ uvedl generální ředitel Tepláren Brno Ing. Petr Fajmon. V roce 2011 se například díky mimořádně teplému počasí začalo v Brně topit až 10. října. Teplárny Brno zásobují kromě zhruba 92 tisíc domácností také školy, nemocnice, úřady a další instituce.

Teplárny Brno doporučují odběratelům překontrolovat si svá zařízení ústředního topení, zda nejsou uzavřeny ventily. Pokud se v objektu, napojeném na systém centrálního zásobování teplem objeví nějaké problémy s dodávkami tepla, je třeba kontaktovat dispečink Tepláren Brno (545 161 545).

Uplynulá topná sezona trvala od 23. září plynule až do 6. května 2015, kdy TB dodávky s ohledem na vývoj počasí přerušily. Kvůli citelnému poklesu venkovních teplot Teplárny Brno 21. května 2015 opět dodávky obnovily a definitivně pak ukončily až o týden později ve čtvrtek 28. května.

Štítky Teplárny Brno, teplo, Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky, Česko, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Teplárny Brno zahájily dodávky tepla do sítě centrálního zásobování teplem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.