Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Veterináři upozorní v Brně očkováním psů bezdomovců na boj proti vzteklině v Africe

Vzteklinu se podařilo v Evropě díky očkování psů téměř vymýtit. Ve světě ale kvůli této nemoci umírá každých deset minut jedno dítě. Alarmující čísla nenechávají chladnou ani společnost Veterináři bez hranic ČR, o.p.s (VSF-cz), která se společně s dalšími organizacemi podílí na projektu očkování na severu africké Keni.

Upozornit na tuto aktivitu má akce VSF-cz, kdy bude zároveň připomenut Světový den boje proti vzteklině (28. září). V Brně, Liberci, Jihlavě, Plzni a Praze budou veterináři bez hranic od 25.–29. září bezplatně očkovat psy lidí bez domova.

Pod heslem „Zdravá zvířata, zdraví lidé“ působí od roku 2009 česká obecně prospěšná společnost Veterináři bez hranic ČR (VSF-cz). Letos již popáté se její členové a dobrovolníci připojí ke Světovému dni boje proti vzteklině (World Rabies Day), který si připomínají v desítkách zemí na světě vždy 28. září. Datum, které připadá na náš svátek v Den české státnosti.

Cílem očkování je připomenutí zahraniční veterinární mise VSF-cz, vzdálené 5500 km vzdušnou čarou od České republiky. „Hlavním projektem je vakcinace psů a dalších domácích zvířat pasteveckých komunit na severu Keni. V zemích třetího světa sice lidé nemají většinou ke zvířatům tak vřelý vztah, jak jej máme u nás, ale o to víc jsou s nimi spojeni ekonomicky, kulturně a bohužel i možností přenosu nákazy,“ uvedl ředitel VSF-cz David Modrý, který je spolu s Davidem Nejedlem spoluzakladatel organizace Veterináři bez hranic s tím, že zde chtějí vytvořit okolo rizikových komunit místních pastevců bezpečnou bariéru naočkovaných zvířat, pro zamezení přenosu nebezpečné nákazy, šířící se mezi volně žijícími zvířaty a lidmi.  Obětí jsou přitom často děti.

Tisková zpráva

Štítky očkování, pes, vzteklina, Brno, Afrika, Česko, Keňa, Evropa, Praha, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veterináři upozorní v Brně očkováním psů bezdomovců na boj proti vzteklině v Africe  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.