Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihomoravští zastupitelé vyzvali ministra financí k podpoře oprav silnic v krajích

Minimálně tři miliardy korun na opravy silnic druhých a třetích tříd ve všech krajích České republiky.

Jihomoravští zastupitelé schválili na svém čtvrtečním zasedání usnesení, ve kterém vyzývají ministra financí Andreje Babiše, aby dále neblokoval a podpořil při schvalování rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury na rok 2016 podporu rekonstrukcí krajských silnic druhých a třetích tříd v rozsahu minimálně 3 miliardy korun.

Usnesení schválilo 57 z 58 přítomných zastupitelů, jeden se zdržel. „S tímto výsledkem seznámím předsedu vlády Bohuslava Sobotku a ministra financí Andreje Babiše,“ uvedl hejtman Michal Hašek.

Kraje dostaly v letošním roce od vlády prostřednictvím Státního fondu dopravní infrastruktury 4,5 miliardy korun právě na opravy silnic druhých a třetích tříd. Za tyto peníze se podaří do konce roku opravit stovky kilometrů silnic a desítky mostů. Jen v Jihomoravské kraji jde o 45 kilometrů silnic a 13 mostů.

Zastupitelé naopak nepřijali usnesení navržené opoziční ODS, které se týkalo hodnocení minulosti Andreje Babiše a jeho výroků směrem k politikům Jihomoravského kraje.

Tisková zpráva

Štítky silnice, oprava, ministr financí, Andrej Babiš, Česko, Státní fond dopravní infrastruktury, Bohuslav Sobotka, Michal Hašek, Jihomoravský kraj, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravští zastupitelé vyzvali ministra financí k podpoře oprav silnic v krajích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.