Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Brně skončí v roce 2018 rozsáhlá oprava Janáčkova divadla

Vedení Brna chce, aby do konce roku 2018 bylo zcela zrekonstruováno Janáčkovo divadlo. Nyní se za 44 milionů korun opravuje jeho fasáda a část technologií. Nutné bude ještě upravit hlediště, jeviště, další interiéry, včetně technického vybavení. Náklady na poslední část oprav se odhadují na 200 až 500 milionů korun, řekl dnes novinářům náměstek primátora Richard Mrázek (ANO).

Brněnští radní už schválili zadání veřejné zakázky na projektovou dokumentaci k poslední části oprav. Ta zpřesní náklady na zbylou část rekonstrukce, které jsou zatím orientační. Stavbaři by měli divadlo obsadit v letech 2017 až 2018. V roce 2017 bude patrně divadlo na čas uzavřeno, divadelní sezona v roce následujícím začne podle radních s mírným zpožděním.

Obnova interiérů včetně technického zázemí bude nákladná, protože se do divadla léta pořádně neinvestovalo a odstraňovaly se jen hlavní závady, řekl Mrázek. Jeviště ani hlediště podle něj v žádném případě neodpovídá moderním požadavkům.

Plánované opravy počítají s obnovou všech rozvodů inženýrských sítí včetně vzduchotechniky. Zcela novou technikou bude vybaveno jeviště a nové bude i zázemí pro umělce.

Janáčkovo divadlo v Brně je součást Národního divadla Brno. Budova vznikla v 60. letech 20. století.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, divadlo, oprava, Richard Mrázek, ANO 2011, Janáčkovo divadlo, Národní divadlo Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně skončí v roce 2018 rozsáhlá oprava Janáčkova divadla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.