Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V pátek se podruhé rozezní Brněnská ozvučná deska

V pátek 11. září 2015 se uskuteční druhé zasedání nové diskusní platformy nazvané Brněnská ozvučná deska. Primátor a jeho náměstci budou otevřeně diskutovat s téměř pěti desítkami výrazných brněnských osobností – architekty, inženýry, vědci, umělci, ekonomy, ale i developery či aktivisty – dvě aktuální témata důležitá pro budoucí rozvoj města: zřízení útvaru městského architekta a plán udržitelné mobility.

Změny ve způsobu územního plánování i vize města v oblasti dopravy jsou tématy, která mohou do budoucna přispět ke zvýšení kvality života Brňanů. Proto chceme znát názory širokého spektra brněnských osobností na tyto plány,“ řekl k tématům setkání Martin Ander, náměstek primátora.

Zřízení útvaru městského architekta má za cíl zlepšit péči o veřejný prostor ve městě a podpořit vznik odborně uznávaného pracoviště v oblasti urbanismu a architektonického rozvoje města. Hosté ozvučné desky prodiskutují první konkrétní návrh kompetencí a činností, jejichž zajišťováním má být útvar městského architekta pověřen. 

Příprava plánu udržitelné městské mobility se aktuálně dostala do fáze, kdy jsou zformulovány základní varianty vize města v této oblasti. Otevřená diskuse na ozvučné desce bude jedním z podkladů pro rozhodování Rady města Brna o jednotlivých návrzích vize.

Jednání proběhne v pátek 11. září od 14 do 18 hodin v prostorách Švejdova pavilonu Masarykova onkologického ústavu na Žlutém kopci. Z jednání bude pořizován videozáznam, který bude následně zveřejněn na webových stránkách Brněnské ozvučné desky www.brno.cz/bod. Tam lze již nyní nalézt podklady k oběma tématům pro účastníky páteční debaty i seznam pozvaných hostů.

Tisková zpráva

Štítky architekt, Brno, Martin Ander, Masarykův onkologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V pátek se podruhé rozezní Brněnská ozvučná deska  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.