Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Elektro taxi poprvé v Brně

Největší brněnský taxi dispečink City Taxi Brno od dnešního dne testuje provoz taxi vozu s čistě elektrickým pohonem. Jedná se o vozidlo Nissan e-NV 200 ve verzi pro 6 cestujících, které pro testování zapůjčil bratislavský autosalon Auto – Impex.

Inspirací byly světové metropole jako New York a Londýn, které tyto vozy již využívají a které mají skvělé ohlasy. Tento vůz jsme vybrali nejen kvůli ekologickému provozu bez výfukových plynů, ale i proto, že je vhodný pro naši službu SENIOR TAXI, protože nabízí komfortnější nástup a výstup.

"V následujících 14 dnech si provoz tohoto vozu vyzkouší nejen všichni naši řidiči City Taxi, ale především nás bude zajímat názor zákazníků a obyvatelů Brna,'' říká majitel City Taxi David Dostál.

Projekt zařadit elektrovozidla taxi zapadá do dlouhodobého konceptu City Taxi, které klade důraz na ekologickou dopravu v Brně. Již v tuto chvíli se ve flotile žlutých vozů objevují nové vozy Škoda Octavia s pohonem na CNG, které postupně nahrazují starší vozy. Obyvatelé Brna a turisté, kteří o prázdninách zavítali do centra města se mohli svést po památkách v elektro rikších, které v případě příznivého počasí budou jezdit i v zimě, kdy nabídnou vyhlídkové okruhy centrem města v příjemné vánoční atmosféře.

Dalším a určitě ne posledním článkem eko přepravy v Brně je plánované sdílení kol, tzv. Bike Sharing, které by City Taxi rádo spustilo od jara 2016. V následujících měsících budou testovány i jiné elektro vozy, které budou k dispozici obyvatelům města formou sdílení vozu tzv. Car sharingu. Všechny tyto způsoby přepravy v kombinaci s MHD města Brna budou obsaženy v připravované mobilní aplikaci City Taxi, kde si budou moci uživatelé vybrat nejrychlejší volbu přepravy kombinací všech nabízených druhů dopravních prostředků.

Zařadit elektro vozy do služeb TAXI bylo plánováno již 2 roky. Proběhlo několik jednání na odboru dopravy na brněnském magistrátě, kde City Taxi požadovalo vybudování nových veřejných stanovišť TAXI, které budou dostupnější pro zákazníky a které zároveň budou vybaveny dobíjecími stanicemi pro elektromobily. "I přes několik slibů vedení města nebylo do dnešního dne takové stanoviště vybudováno ani jedno," dodává Dostál. 

Tisková zpráva

Štítky Brno, Nissan, Londýn, New York, Škoda Octavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Elektro taxi poprvé v Brně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.