Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Prestižní vědecký program SoMoPro III startuje. Do vědy v regionu půjde téměř 100 milionů korun

Rada Jihomoravského kraje schválila vyhlášení 1. výzvy k předkládání grantových projektů do programu SoMoPro 3. Tento prestižní program již na jižní Moravu přilákal 53 špičkových vědců z celého světa .

Třetí SoMoPro (SoMoPro - South Moravian Region Programme for Distinguished Researchers)  je více zaměřeno na oblasti posilující konkurenceschopnost Jihomoravského kraje na mezinárodním poli, jako jsou materiálový výzkum, informační a komunikační technologie či biotechnologie a biomedicína. Program je součástí Regionální inovační strategie. „Záleží nám na dalším rozvoji inovativní ekonomiky na jižní Moravě a příchodu nových domácích a zahraničních investic do sofistikovaných oblastí průmyslu, proto je podpora programu SoMoPro naší trvalou prioritou,“ uvedl hejtman Michal Hašek.

Program SoMoPro za šest let svého fungování podpořil 53 výzkumníků z 15 zemí světa více než 236 miliony korun. Program SoMoPro III začne ještě letos a je naplánován do roku 2020.

V rámci třetího pokračování programu půjde do jihomoravské vědy dalších téměř 100 milionů korun, z rozpočtu Jihomoravského kraje půjde polovina, zbývající část hradí Evropská komise. „Program SoMoPro se stal v průběhu své existence vzorem pro další podobné programy v celé Evropské unii. Dokazuje to, že Jihomoravský kraj má na evropské mapě vědy a inovací důležité místo,“ řekl hejtman Michal Hašek. Další podrobnosti najdete na http://www.jcmm.cz/cz/somopro.html .

Tisková zpráva

Štítky Jihomoravský kraj, Michal Hašek, Evropská unie, Evropská komise

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prestižní vědecký program SoMoPro III startuje. Do vědy v regionu půjde téměř 100 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.