Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Únik plynu v Brně-Bohunicích způsobil evakuaci stovek lidí

V Arménské ulici v Brně-Bohunicích unikal dnes ráno zemní plyn. Hasiči evakuovali základní, mateřskou školu i lidi z okolních domů. Třídy a své domovy muselo celkem opustit 625 lidí. Zpět se vrátili v poledne, řekl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Nikdo nebyl zraněn. "Únik nastal ve výkopu mezi mateřskou a základní školou při zemních pracích. Byl masivní. Plynaři zastavili přívody plynu," uvedl mluvčí.

Před půl desátou se podařilo únik plynu provizorně zastavit a plynaři pokračovali v řešení situace. Další evakuace ale již nebyla nutná. Hasiči zajistili na místě protipožární ochranu a proměřili případný výskyt plynu v okolních budovách.

Pracovníci plynáren krátce po jedenácté hodině potrubí uzavřeli a děti a obyvatelé přilehlých domů se mohli vrátit zpět.

S poškozením plynových přípojek se hasiči setkávají na stavbách poměrně často. Málo kdy je však nutné evakuovat takový počet osob, jako dnes dopoledne. Poslední větší evakuaci při podobné události řešili hasiči 11.2.2014 ve Vyškově. Tam bylo nutné evakuovat 328 osob.

Asi 600 dětí opustilo s učitelkami třídy a byly po celou dobu na hřištích a volných prostranstvích sídliště v Brně-Bohunicích. Z okolních domů hasiči následně odvedli přibližně 25 lidí. Celá lokalita byla dopoledne uzavřena.

Zdroj: ČTK, HZS JmK

 

 

Štítky Brno-Bohunice, dům, Jaroslav Mikoška, Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Únik plynu v Brně-Bohunicích způsobil evakuaci stovek lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.