Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Bajkazyl Brno slaví úspěch na poli crowdfundingu.

Nezisková organizace Ratolest Brno před 45 dny vložila na crowdfundingovou platformu hithit.cz svůj projekt Bajkazyl Brno. Žádala o pomoc s dofinancováním projektu, který byl finančně náročný vzhledem k místu a podmínkám stávajících prostor.

Včera, 45 den od spuštění, je kampaň u konce a mezi veřejností se podařilo vybrat více než 370 000 Kč. Částka tak byla dokonce překročena,  původní výše činila 350 000 Kč. Bajkazyl Brno tak slaví úspěch a řadí se mezi úspěšné projekty na poli crowdfundingu.

Částka, o kterou organizace žádala, byla na běžnou crowdfundingovou kampaň vyšší než bývá obvyklé. Důvodem bylo získání dostatečného množství financí pro doplacení oprav, které se objevily nad rámec původního rozpočtu rekonstrukce prostor.

Ráda bych poděkovala široké veřejnosti za solidaritu, kterou projevili při kampani k našemu projektu Bajkazylu Brno. Velmi si vážíme podpory každého člověka, který přispěl na dofinancování oprav a úprav. Naším cílem je vytvořit  Bajkazyl Brno jako místo komunitního charakteru, které si budou moci lidé dotvářet i vlastními silami – pořádáním kulturních či jiných akcí. Víme, že bez vás to nepošlape,“ říká Mgr. Alena Přikrylová, ředitelka Ratolesti Brno.

Bajkazyl Brno spojuje kavárnu, cyklodílnu a kulturní prostor s přesahem sociální práce. V tomto netradičním podniku vznikají tréninková pracovní místa pro klienty (jednoho ze dvou nízkoprahových klubů) neziskové organizace Ratolest Brno. Tréninková pracovní místa jsou zde pro mladé lidi, kteří jsou ohroženi sociálním vyloučením, nebo již sociálně vyloučeni jsou.

Kromě řešení své nepříznivé životní situace (např. dluhy, předčasný odchod ze vzdělávacího systému, existenční problémy), tak dostávají klienti možnost získat pracovní zkušenosti a návyky v tomto podniku. Ty by jim v budoucnu měly usnadnit vstup na pracovní trh a možnost získat regulérní zaměstnání, díky praxi, kterou v Bajkazylu Brno získají.

Tisková zpráva

Štítky Brno, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bajkazyl Brno slaví úspěch na poli crowdfundingu.  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.