Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Brno rozmetá posthardcorová kytarová exploze v podání Enter Shikari

Už 8. října zažije Fléda hudební smršť pod taktovkou Enter Shikari. Čtveřice, která nekompromisně míchá hardcore, metal a dnb, svými ostrými kytarovými riffy konečně uštědří zářez do brněnských klubových kronik.

V jihomoravské metropoli kapela vystupovala naposled před sedmi lety na Velodromu, bude se tak jednat o brněnskou klubovou premiéru. Koncert se odehraje na závěr tour k  albu „The Mindsweep“ jen necelý měsíc před vydáním další připravované remixové desky.

Enter Shikari patří mezi inovátory žánrů. Kapela staví svůj zvuk na vymítání starých hardcorových tradic, které prokládá elektronickými tanečními intermezzy. Jejich nejvýraznějším nástrojem jsou kytary a buben. Ty svým zpěvem a řevem pevnou rukou kočíruje frontman Rou Reynolds. „Enter Shikari se pohybují mezi pozitivní agresí a tanečním šílenstvím. V dubstepových dropech vás čile rozpohybují, aby vás později tvrdě ukáznili screamo přísností a nakonec vás něžně uchlácholili tóny klavíru,“ vysvětluje Ondřej Bača, dramaturg klubu Fléda. Kapela si ráda hraje s elektronickými samply, cizí ji nejsou ani klasické nástroje jako je trombón a smyčce. Neotřelý zvukový mix pak doplňuje excentrická pódiová show, doplněná výbuchy energie a demolicí nástrojů i všech známých žánrových škatulek.

Enter Shikari vtrhli na scénu v roce 2003. V roce 2007 o sobě dala britská čtveřice bouřlivě vědět s albem „Take To The Sky“. Přestože deska nevyšla u žádného nadnárodního vydavatelství, prodalo se jí více než čtvrt milionu kusů a katapultovala kapelu na první celoamerickou tour. Ve stejné době už Enter Shikari válcovali i You Tube -  prvotina z roku 2006 například k dnešnímu dni přesáhla 10 milionů zhlédnutí. Následovala úspěšná alba „Common Dreads“ (2009), „A Flash Flood Of Colour“ (2012) a „The Mindsweep“ (2015). Právě teď kapela křižuje Evropu s novou deskou „The Mindsweep“ a dokončuje speciální remixové nahrávky pro edici „The Mindsweep: Hospitalized“. Na té Enter Shikari spolupracují s drum&bass labelem Hospital Records a dozorují ji ikony jako Metrik, Danny Byrd, London Elektricity či Keeno.

Enter Shikari with special guests, 8.10.2015, klub Fléda, Brno

Cena vstupenek: předprodej 455 Kč+ poplatky prodejce
Vstupenky na koncert jsou k dispozici v předprodejích:
HOSTEL ELEVEN, Dominikánská 11, Brno
SMSTICKET.cz

Tisková zpráva

Štítky Brno, hudební skupina, Fléda, Rou Reynolds, Danny Byrd, YouTube, Hospital Records, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno rozmetá posthardcorová kytarová exploze v podání Enter Shikari  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.