Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V laboratoři krajského ředitelství v Brně zranil výbuch 2 lidi

V budově krajského ředitelství jihomoravské policie v Brně na Kounicově ulici před týdnem zranil výbuch v chemické laboratoři dva lidi. Muž se zraněnou rukou a žena s pořezaným ramenem skončili v nemocnici. Výbuch po týdnu MfDnes potvrdil krajský policejní ředitel Leoš Tržil.

"Při práci v laboratoři vznikla chemická reakce při smíchání látek. Kvůli tomu došlo k rozpadu skleněných nádob, které v dané chvíli měl jeden pracovník v ruce. Další kolegyně při reakci, která byla řekněme trošku explozivního charakteru, byla sklem pořezána v oblasti ramene. Obě zranění si vyžádala lékařské ošetření. Kolegyně nastoupí po pracovní neschopnosti do práce příští týden. Druhý muž je v domácím ošetřování," řekl.

Nejdůležitější policejní budova v kraji, ve které každý den pracují stovky policistů, po výbuchu vyklizena nebyla. Podle Tržila k tomu nebyl nejmenší důvod. "Nebyl žádný dopad na jakékoliv jiné pracoviště. Dokonce ani na kanceláře vedle laboratoře," uvedl Tržil.

Výbuch se podle zdrojů MF DNES rozlehl čtvrtým patrem, kde sídlí OKTE neboli Odbor kriminalistické techniky a expertiz, který zpracovává laboratorní vzorky nejenom pro jižní Moravu, ale i Vysočinu a Zlínský kraj. Řeší otisky, DNA i drogy.

Zdroj: ČTK

Štítky laboratoř, výbuch, Brno, Mladá fronta DNES

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V laboratoři krajského ředitelství v Brně zranil výbuch 2 lidi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.