Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Se začátkem školního roku míří strážníci na desítky přechodů

Zvykání si na pravidla bezpečného přecházení malým školákům trvá i několik dní, stejně tak si mnozí řidiči během prázdnin vžili jízdu městem bez hloučků dětí s aktovkami.

Aby návrat do zajetých kolejí proběhl co nejbezpečněji, zamíří strážníci městské policie bezmála k padesáti základním školám, kde budou po celý týden, tedy až do 8. září, usměrňovat provoz a zastavovat vozidla.

U některých základních škol se hlídky zaměří hned na několik stanovišť a počet nasazených strážníků letos v průběhu prvních školních dnů přesáhne tři stovky. Na bezpečnost dětí dohlédnou vždy v době začátku vyučování a po dohodě s vedením škol i v časech, kdy mají lavice opouštět nejmenší žáci.

V souvislosti se začátkem roku se tradičně připomínají typické rizikové faktory. Především je to skokový nárůst individuální i hromadné dopravy. Na hustý provoz kolem škol si již mnozí řidiči odvykli a také myšlenky školáků patří zpravidla spíše prázdninovým zážitkům než zásadám bezpečného přecházení.

Dopravně-bezpečnostní opatření strážníci pořádají ve spolupráci se státními policisty. Navážou na něj pravidelné i namátkové kontroly, které strážníci uskutečňují každý školní den na území města. Seznam škol s garantovaným dohledem městská policie každoročně vyhodnocuje a aktualizuje. Vytipované školy jsou zveřejněné na webu www.mpb.cz.

Stanoviště u škol uvedených v seznamu opouštějí hlídky pouze ve zcela mimořádných případech, například pokud je nutné okamžitě prověřit naléhavé oznámení.

Zdroj: MPB

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Se začátkem školního roku míří strážníci na desítky přechodů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.