Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

O pouliční festival jídla byl v Brně velký zájem

Ani horké počasí včera neodradilo Brňany od příležitosti pochutnat si na specialitách festivalu pouličního jídla v kulturním centru Industra. Jako první byly vyprodány nanuky. Organizátoři odhadují, že na akci přišlo kolem 5000 lidí. Za organizátory to řekl Pavel Stratil.

Festival pouličního jídla se v Industře konal podruhé a letos se mírně rozrostl. Na místě prodávalo nápoje a jídla asi 60 prodejců, loni jich bylo 40. Festival se podle organizátorů veze na vlně, která se projevuje i v rostoucím počtu specializovaných restaurací v centru Brna.

"Ještě o chlup růst můžeme, ale mít tu více než 80 prodejců asi nemá smysl," uvedl Stratil. Dnes se servírovala například filipínská kuchyně nebo jídla ze střední a jižní Ameriky.

"V Brně působí řada zahraničních kuchařů, kteří ve městě žijí, a lidi chtějí nová jídla ochutnat," uvedl Stratil. Vyzdvihl například etiopskou superpotravinu moringa, která obsahuje velké množství minerálů a proteinů a její listy a plody mají hojné využití. Přidávají se do řady pokrmů.

Jako první měl ale vzhledem k počasí vyprodán stánek se značkou Nanuky Praha. Prodejce jich měl asi 750, z pultu zmizely za dvě a půl hodiny.

Kulturní centrum Industra vzniklo v nevyužívané mrazírenské budově v Masné ulici. Vybudování Industry umožnila dobrá vůle majitele objektu a práce mnoha dobrovolníků, kteří pomáhají vytvořit v průmyslové zóně místo k setkávání i tvorbě. Cíle Industry jsou ambiciózní - kromě již fungující galerie chtějí provozovatelé vybudovat sdílenou dílnu, tělocvičnu, zázemí pro neziskové organizace a komunitní projekty.

Zdroj: ČTK

Štítky jídlo, Brno, Industra, Pavel Stratil, festival, Jižní Amerika, kulturní dům, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O pouliční festival jídla byl v Brně velký zájem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.