Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Neznámí útočníci rozbili dvě okna mešity v Brně, řeší to policie

Neznámí útočníci rozbili dvě okna brněnské mešity ve Vídeňské ulici. Použili k tomu železné tyče. Přibližně od včerejších 17:00 incident řeší policie, potvrdila krajská mluvčí Petra Ledabylová. Podrobnější informace zatím neposkytla.

Podle portálu Islamonline.sk, který na událost upozornil, rozbili útočníci okna do modlitebny a učebny. Nejde o první útok na mešitu. Neznámí pachatelé už v minulosti například rozbili skleněné dveře, okno a postříkali fasádu sprejem.

Předloni kdosi umístil před dveře mešity hromadu vepřových kostí, kliku pomazal sádlem a pověsil na ni kus vepřového masa. Kriminalisté kauzu odložili, pachatele nenašli. Pro muslimy je vepřové maso nečisté.

V Brně žije podle dostupných informací několik set muslimů. Od roku 1998 ve městě funguje první česká mešita. V posledních měsících se v české společnosti hlasitěji ozývají protimuslimské nálady, a to jednak v souvislosti s obavami z přívalu uprchlíků, jednak kvůli strachu z islamistického terorismu.

Zdroj: ČTK

Štítky okno, Brno, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neznámí útočníci rozbili dvě okna mešity v Brně, řeší to policie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.