Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zoo Brno přivítala 17 000 000. návštěvníka

V pátek 14. srpna prošel branami brněnské zoologické zahrady 17 000 000. návštěvník, na kterého čekalo překvapení v podobě voucheru na měsíční pronájem osobního auta, roční vstupenka do zoo a plyšový tygr. Speciálním dárkem bylo krmení žiraf a lemurů v Africké vesnici.

Jubilejními návštěvníky byli mladí lidé z Kroměříže, kteří byli výhrou mile překvapeni. „O tom, že očekáváte v zoo jubilejního návštěvníka, jsme nevěděli.  Je to super a nejvíc se těšíme na setkání se zvířaty. Já sám bych totiž chtěl být veterinářem a moje přítelkyně chová doma sklípkany,“ řekl jeden z dvojice výherců.

Počty návštěvníků se vedou v evidenci od roku 1953, kdy byla zahrada slavnostně otevřena. Přesná data o návštěvnosti jsou zaznamenávána od roku 1997 se zavedením registračních pokladen. 15 000 000. návštěvníka jsme přivítali a ocenili zahraničním zájezdem v roce 2008.

S návštěvností jsme v posledních letech spokojeni, protože má stoupající tendenci a je poznat, že lidé pozitivně reagují na novinky v naší zoo. Problémem stále zůstává nevyhovující parkovací a vstupní prostory. Dokud se nám ho nepodaří vyřešit, radikální zvýšení návštěvnosti nemůžeme očekávat,“ řekl ředitel Zoo Brno Martin Hovorka.

Tisková zpráva

Štítky Zoologická zahrada Brno, Kroměříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoo Brno přivítala 17 000 000. návštěvníka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.