Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Závody motocyklového MS se v Brně pojedou i v dalších pěti letech

Motocyklová Velká cena České republiky se v Brně pojede i v budoucnosti. Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová dnes oznámila, že se dohodla s promotérem šampionátu na spolupráci na dalších pět let.

Závod seriálu mistrovství světa bude pořádat nově vytvořený spolek, jehož vznik ve čtvrtek schválili zastupitelé Jihomoravského kraje a města Brna.

"Velká cena se znovu pojede v roce 2016 a mělo by se jet i v následujících letech, protože (promotérská společnost MS) Dorna Sport počítá, že by po dobu dalších pěti let Masarykův okruh hostil MotoGP," uvedla Valachová na setkání s novináři po jednání s výkonným ředitelem společnosti Dorna Sports Carmelem Ezpeletou.

Ministryně i Ezpeleta se po stručném prohlášení rozhodli neodpovídat na případné otázky. Není tak jasné, kdo a jakým způsobem zaplatí dluhy organizátorů vůči Dorně. Automotodrom Brno aktuálně promotérovi dluží přibližně 110 milionů korun za takzvaný zalistovací poplatek za loňskou a letošní Velkou cenu.

Již v předstihu ale zástupkyně státu avizovala, že situace je komplikovaná, neboť Automotodrom s ohledem na své dluhy nemůže z ekonomických důvodů být příjemcem dotace od státu či kraje.

"Schválení založení spolku zastupitelstvy města Brna a Jihomoravského kraje je pouze prvním krokem, v návaznosti na to je třeba dořešit ještě spoustu dalších otázek," uvedla Valachová v předešlém prohlášení. Po jednání s Ezpeletou sdělila, že spolek, jehož zakladateli budou kraj a město a budou v něm také jihomoravská Centrála cestovního ruchu a Turistické informační centrum města Brna, vznikne nejpozději v září.

Dnešní dohodu ocenil i Ezpeleta. "Myslím si, že je to významný den, protože můžeme zaručit budoucnost MotoGP v Brně minimálně po dobu pěti let," řekl Ezpeleta. "Omlouváme se za stručnost vyjádření, čeká nás ještě hodně práce," dodala Valachová.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, Kateřina Valachová, Česko, Jihomoravský kraj, Masarykův okruh, Mistrovství světa silničních motocyklů, motocykl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závody motocyklového MS se v Brně pojedou i v dalších pěti letech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.