Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

K Riviéře přibylo dopravní hřiště, čeká ji oprava bazénu

V rekreačním areálu Riviéry v Pisárkách stavbaři dokončili výstavbu nového dopravního hřiště. V pondělí 3. srpna ho převzala Městská policie Brno, která bude areál provozovat.

Stavební práce provedlo sdružení firem D.I.S. a UNISTAV za 78 milionů korun bez DPH. Projekt získat 85procentní dotaci z evropských fondů.

Stavbaři vybudovali zčásti kryté dopravní hřiště a on-line dráhu kolem celého areálu. Zároveň došlo ke kompletní renovaci venkovních prostor – k opravám chodníků a komunikací, sadovým úpravám, přibyl nový mobiliář, byla provedena rekonstrukce tzv. zámečku a altánu před budovou.


Už teď je o dopravní hřiště velký zájem. Hlásí se nám jak školy z Brna, tak i širokého okolí. Ty je budou využívat v dopoledních hodinách, odpoledne pak areál nabídneme široké veřejnosti,“ řekl Martin Mikš, ředitel společnosti Starez-Sport, která Riviéru spravuje. Během následujících dvou měsíců bude realizována druhá etapa zahrnující technického vybavení. 

„Budou nainstalovány simulátory nárazu, bezpečnostní zařízení a výpočetní technika. Tato investice je ve výši 6,1 milionu korun, v tom dotace Evropské unie činí opět 85 procent,“ konstatoval správce Dopravního hřiště Riviéra Petr Švejda z Městské policie Brno.

V těchto tropických dnech láká Riviéra především na koupání v říčních bazénech. Oproti loňskému červenci se letos v první prázdninový měsíc zvýšila návštěvnost o jedenáct a půl tisíce. Riviéra zvítězila v roce 2014 v prestižní celostátní odborné soutěži TOP AQUA zařízení jako nejlepší letní koupaliště v České republice.

I přes toto ocenění stav říčních bazénů působením času a klimatických podmínek není dobrý. Stávající betonová koryta prošla poslední větší rekonstrukcí před 12 lety v roce 2003. Největším problémem jsou průsaky vody, které v prostředním bazénu dosahují až desítek krychlových metrů vody denně.

„Jako dlouhodobě nejvhodnější způsob generální rekonstrukce se zatím jeví možnost renovovat bazény nerezovými plechy. Hledáme nyní ve spolupráci s městem Brnem možnosti financování takovéto rekonstrukce. V případě, že by se oprava nerealizovala, hrozí, že v příští sezoně nebude možné prostřední bazén zpřístupnit,“ konstatoval předseda představenstva Starez-Sportu Antonín Crha.

Co je naopak dnes už jisté, že se letos od září do prosince uskuteční dlouho odkládaná oprava bazénových podlah v Aquaparku Kohoutovice. Ta má vyřešit dva hlavní problémy. Odstranit malý spád, kvůli kterému se na podlahách drží voda, a zvýšit protiskluzovost.

Tato oprava si vyžádá přibližně dvoutýdenní odstávku celého areálu, následně by práce měly probíhat po etapách tak, že mimo provoz bude jen část aqvaparku, a zbytek bude moci být v provozu.

Foto: Jiří Prýgl

Štítky bazén, oprava, Brno, rekonstrukce, Pisárky, Evropská unie, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K Riviéře přibylo dopravní hřiště, čeká ji oprava bazénu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.