Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Řidič prorazil železniční závoru na Blanensku a z místa pak ujel

Řidič nákladního auta prorazil železniční závoru v Rájci-Jestřebí na Blanensku. Na přejezd vjel těsně před příjezdem vlaku. Z místa pak ujel. Policie jej vypátrala a věc vyšetřuje jako dopravní nehodu, za kterou řidiči hrozí pokuta až 5000 korun, řekla mluvčí policie Alice Musilová. Přejezd patří k nejproblematičtějším na jižní Moravě.

Řidič vjel na přejezd v době, kdy již svítila červená, protože se blížil vlak. Když se začaly sklápět závory, jednu z nich prorazil a ujel. Měl zůstat na místě a událost ohlásit.

Obdobná událost se stala před dvěma měsíci v sousedním Blansku-Dolní Lhotě. Trať v Blansku i Rájci-Jestřebí je součástí železničního koridoru Břeclav-Děčín, který protíná ČR a patří k hlavním tratím v zemi. Potíže s řidiči a chodci jsou tam velmi časté. Nepomáhají ani časté policejní kontroly.

Známý je případ seniora z loňského roku, který po klesnutí závor v Rájci-Jestřebí přecházel trať těsně před projíždějícím vlakem. Jako zázrakem se mu nic nestalo. Vzdušný vír od soupravy ho jen odstrčil tak, že se muži vyzuly boty. Videonahrávka této události, pořízená bezpečnostní kamerou na přejezdu, má na internetu už téměř milion zhlédnutí.

Situace v Rájci-Jestřebí je tak vážná, že tamní radnice již jedná se Správou železniční dopravní cesty (SŽDC) o vybudování nadchodu nad tratí, aby lidé nemuseli přecházet přes přejezd. Blansko má v plánu vybudovat za zhruba sto milionů korun most, který by překlenul rušnou železniční trat a spojil centrum města s jeho částí Staré Blansko.

Zdroj: ČTK

Štítky okres Blansko, Jihomoravský kraj, Blansko, Správa železniční dopravní cesty, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič prorazil železniční závoru na Blanensku a z místa pak ujel  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.