Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Výstava motocyklů a kaskadérská show láká do Brna motocyklové fanoušky

Srpen bude v Brně ve znamení silných strojů a neuvěřitelných kousků. Již týden před Velkou cenou silničních motocyklů se mohou všichni motocykloví nadšenci těšit na speciální akci.

Prostory Nákupního centra Královo Pole se od 1. do 8. srpna přemění v jedinečnou výstavní galerii moderních i historických motocyklů a dějiště kaskadérské show.

Pro nadšence motocyklů si pořadatelé akce v Nákupním centru Královo Pole připravili výstavu motocyklů značky Honda modelových řad Naked, Touring, Enduro, Scooter a Off Road, ale také veterány

zapůjčené od Jihočeského motocyklového muzea a vozy ze soukromé sbírky Jiřího Hořice z Veteran Automoto Club Brno. Návštěvníci tak získají unikátní možnost porovnat technologie z dob motocyklových počátků až po nejmodernější závodní kousky. Výstava motocyklů značky Honda se uskuteční od 1. do 8. srpna, přičemž historické modely budou připraveny pouze na poslední výstavní odpoledne, tedy sobotu.

Příznivci historických strojů se mohou těšit na INDIAN Police Scout 45 z roku 1929, nebo unikátní LAURIN & KLEMENT typ T.B. z roku 1901, který je nejstarší typ motocyklu vyráběný na našem území.

Výstava bude doplněna o vzrušující kaskadérskou show v podání skupiny Crazy Day, která proběhne na motorkách, čtyřkolkách i skútrech na venkovním parkovišti nákupního centra. „Kaskadéři rozjedou svou 20minutovou podívanou ve 14:30, v 15:45 a poslední vystoupení je naplánované v 17 hodin. Děti, ale i dospělí, si také budou moci na parkovišti zajezdit s auty na dálkové ovládání, či se zaposlouchat do vyprávění dobrodruha, spisovatele a sběratele historických motocyklů Petra Hošťálka, nejen o jeho expedici do Pekingu a Nepálu,“ uvedla Jaroslava Kovárníková, ředitelka Nákupního centra Královo Pole. 

Pro děti bude dále na místě připravena nafukovací závodní dráha se šlapadly a závodnický tetovací salon. Dospělí se mohou těšit na speciální driftovací káry s patentovaným drift systémem, který umožňuje řidiči měnit zadní úhel řízení, takže můžete jezdit a driftovat dopředu, dozadu, do strany, diagonálně a vše kombinovat navzájem.

Pánská jízda - program

Kaskadérská skupina Crazy Day
Čas:   14:30, 15:45, 17:00
Umístění:  Venkovní parkoviště
Program: Velkolepá kaskadérská show na motorkách, čtyřkolkách a skútrech v podání nejlepších profesionálních jezdců ČR.

Odpolední zábavný program
Čas:   14:50 – 15:45, 16:10 – 17:00, 17:25 – 18:00
Umístění:  Venkovní parkoviště – RC modely
       Vyprávění z cest a výstava uvnitř NC
 

Program:

  • Petr Hošťálek - dobrodruh, spisovatel a sběratel historických motocyklů – vyprávění o cestách Hedvábnou stezkou, expedici do Pekingu a Nepálu
  • Jízdy s RC modely
  • Výstava unikátních historických motocyklů

Program pro děti
Čas:   14:00 – 18:00
Umístění: před NC centrem – trávník nebo štěrková plocha
Program:
Nafukovací závodní dráha se šlapadly
Závodnický tetovací salon

Drift crazy cars
Čas:   10:00 – 18:00
Umístění: Garáže NC (u vjezdu, který je blíže k Teplárnám)
Program: Speciální driftovací káry. Patentovaný drift systém umožňuje řidiči měnit zadní úhel řízení, takže můžete jezdit a driftovat dopředu, dozadu, do strany, diagonálně a všechno kombinovat navzájem. Nová revoluce v jízdě.

Tisková zpráva

Štítky motocykl, Brno, obchodní centrum, Honda, Petr Hošťálek, Královo Pole, Thomas Bulfinch, Nepál, Peking, Laurin & Klement, Hořice, Nákupní centrum Královo Pole

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstava motocyklů a kaskadérská show láká do Brna motocyklové fanoušky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.