Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Rada Jihomoravského kraje schválila další investiční záměry. Za téměř devadesát milionů

Investiční záměry za téměř 90 milionů korun projednala na svém jednání 30. července 2015 Rada Jihomoravského kraje, a to v oblasti zdravotnictví, školství, sociální či kultury.

Ve zdravotnictví jde o jedenáct akcí za více než 60 milionů korun, k největším investicím patří dodávka multidetektorového počítačového tomografu pro Nemocnici Vyškov za přibližně 24 milionů korun či pořízení biochemického analyzátoru pro ivančickou nemocnici za 8,2 milionu korun,“ uvedl hejtman Michal Hašek. 

V oblasti sociálních služeb šlo o 14 projednávaných akcí ze zhruba 10 milionů korun – k největším patří rekonstrukce kyjovského Domova Horizont, kde půjde o přístavbu výtahu za 3,9 milionu korun.

Schvalovali jsme rovněž investice v resortu školství. Zde je na sedm investičních záměrů určeno osm milionů korun,“ sdělil hejtman Hašek s  tím, že rada schválila také takzvané předběžné oznámení veřejného zadavatele o přípravě zadávacího řízení na dvě velké stavby v oblasti  školství. „Jednou je novostavba přírodovědné stanice Brno – Kamenačky, čímž plníme letitý slib. Druhou je rekonstrukce budovy Česká 11 v Brně. Jde o objekt získaný od ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a chceme jej přebudovat pro využití organizací, jež se zabývají volnočasovými aktivitami a prací s mládeží,“ nastínil hejtman Hašek.

U záměrů se jedná například o výměnu výplní otvorů a opravy fasády hlavní budovy Integrované střední školy ve Slavkově u Brna za 2,8 milionu korun nebo robotické pracoviště Střední školy technické a ekonomické v Brně na Olomoucké ulici za 800 tisíc korun.

U příspěvkových organizací v oblasti kultury  rada schválila šest investičních záměrů za 7,6 milionu korun. V Muzeu Vyškovska se jedná o realizaci nové expozice prezentující přírodu regionu Vyškovska za 2,2 milionu korun či modernizaci zabezpečovacího zařízení Domu umění, součásti Jihomoravského muzea ve Znojmě.

Nový dotační program podpoří dětské skupiny

Nový krajský dotační program podpoří dětské skupiny jako alternativní formu péče o předškolní děti. Rozhodla o tom krajská rada 30. července 2015.

Pro letošní rok jsme tento program zvolili jako pilotní. Vyčlenili jsme dva miliony korun. Žadatelé budou moci získat až 200 tisíc korun na ty nejdůležitější věci, které jsou spojeny s činností dětských skupin, předpokládáme z jejich strany minimální spoluúčast čtyřicet procent,“ uvedl náměstek hejtmana Roman Celý.

Podrobnosti dotačního programu budou zveřejněny na dotačním portálu Jihomoravského kraje http://dotace.kr-jihomoravsky.cz/ v části Sociální a rodinná politika.

Rada na svém jednání také doporučila krajskému zastupitelstvu schválit dotaci 165 450 korun Asociaci center pro rodinu na projekt Spokojený senior a dotaci 300 000 korun Centru pro rodinu a sociální péči na fungování sítě Family pointů na jižní Moravě.

Tisková zpráva

Tisková zpráva

Štítky Jihomoravský kraj, školství, Michal Hašek, dotace, Brno, Nemocnice Vyškov, Roman Celý, okres Vyškov, Dům umění, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rada Jihomoravského kraje schválila další investiční záměry. Za téměř devadesát milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.