Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Rozkopané Brno komplikuje svoz odpadu

S příchodem letních měsíců začala další vlna rekonstrukcí frekventovaných brněnských komunikací. To je také důvod, proč na mnoha místech dochází k problémům s odvozem komunálního odpadu.

Lidé totiž často využívají k odkládání odpadu popelnice, na které jsou zvyklí, přestože se k nim svozová auta v době rekonstrukce nedostanou. Odpad v nich potom zapáchá a znepříjemňuje život občanům i popelářům, kteří se na místo musejí dostávat přes rozkopaný terén.

Ve všech neprůjezdných lokalitách zřizujeme v nejbližším možném místě náhradní svozová stanoviště tak, abychom občanům vynášení odpadků ztěžovali co nejméně,“ uvedl ředitel společnosti SAKO Brno Ing. Jiří Kratochvil. V souladu s platnou obecně závaznou vyhláškou společnost SAKO všechny obyvatele dotčených objektů předem písemně o této skutečnosti informuje.

Problém nastává, když se informace o výkopových pracích a jejich harmonogramu k odpadové společnosti nedostanou včas. „Někdy se stane, že se o neprůjezdnosti svozové trasy dozvíme až na místě, musíme potom reagovat okamžitě. Není to pravidlem, ale především v případě krátkodobých uzavírek se to občas přihodí,“ dodal Jiří Kratochvil.

V létě tohoto roku společnost SAKO zřizovala náhradní stanoviště odpadových nádob například v žabovřeských ulicích Minská, Horova a Bráfova, kde začala dlouhodobě plánovaná rekonstrukce. Opravy budou s největší pravděpodobností trvat déle než rok, společnost SAKO proto Brňany z těchto lokalit žádá, aby odpad neodkládali do vlastních popelnic, ale na trvale zajištěných náhradních stanovištích.

SAKO Brno je akciová společnost, jejímž stoprocentním vlastníkem je statutární město Brno. Společnost poskytuje komplexní služby v oblasti odpadového hospodářství a disponuje moderním vozovým parkem se 30 specializovanými vozidly. Společnost SAKO zajišťuje na území města Brna svoz z téměř 55 tisíc sběrných nádob na směsný komunální odpad a přes 4 tisíce nádob určených k odkládání separovaného odpadu.

Tisková zpráva

Štítky Brno, odpad, rekonstrukce, SAKO, Jiří Kratochvil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozkopané Brno komplikuje svoz odpadu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.