Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hasiči v horkém počasí likvidují třikrát více požárů porostů

Díky vysokým teplotám a suchému počasí vyjíždí hasiči k výrazně vyššímu počtu požárů lesních a polních porostů. V uplynulém týdnu zasahovaly jednotky u 6 požárů lesních porostů a 28krát hasily polní porosty.

Nárůst počtu požárů, na kterém se podílí současná klimatická situace je trojnásobný. V týdnu vyjížděli hasiči například do Lančova k požáru polního porostu na rozloze cca 3 ha, který způsobil škodu přes 250 tisíc Kč, či k požáru polního porostu do Dražovic na Vyškovsku. Požár zasáhl 17 hektarů strniště a 3 hektary ječmene. Vyšetřovatel vyčíslil způsobenou škodu na 210 tisíc Kč. Příčina vzniku požáru je dosud v šetření.

Meteorologové upozorňují na vysoké teploty bez srážek i v následujících dnech. Hasiči proto apelují na všechny obyvatele JmK, aby dbali Rozhodnutí hejtmana JmK o vyhlášení zvýšeného nebezpečí vzniku požáru ze začátku července. V této době platí na celém území Jihomoravského kraje zákaz rozdělávání nebo udržování otevřeného ohně, kouření, odhazování horkých nebo doutnajících předmětů a používání zábavné pyrotechniky.

Tento zákaz platí v lesních porostech a ve vzdálenosti 50ti metrů od nich, v suché trávě a samozřejmě v místech zemědělských kultur.

Zdroj: firebrno

Štítky požár, Jihomoravský kraj, okres Vyškov, Lančov, Dražovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči v horkém počasí likvidují třikrát více požárů porostů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.