Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

V Újezdu u Brna roste domov pro seniory

Hejtman Michal Hašek se ve čtvrtek zúčastnil kontrolního dne při výstavbě nového domova pro seniory v Újezdu u Brna.

Stavba probíhá s předstihem oproti harmonogramu. Vznikne zde zařízení pro 100 klientů, z toho 80 v režimu chráněných lůžek pro klienty s Alzheimerovou chorobou či demencí,“ konstatoval krátce po návštěvě stavby Michal Hašek.

Jihomoravský kraj v posledních letech investoval ze všech krajů ČR nejvíce do infrastruktury týkající se péče o seniory. „Je nám jasné, jak se vyvíjí populační křivka. Populace stárne a bohužel ne všichni se o svoje rodiče a o svoje nejbližší dokáží postarat v kruhu rodinném,“ uvedl Michal Hašek.

Kraj v této souvislosti investoval buď do novostaveb domovů pro seniory – příkladem může být právě stavba v Újezdu u Brna ,či rozšíření kapacit našich zařízení například v Zastávce u Brna, Kyjově nebo Blansku. Kraj se soustředí na seniory, u kterých se vyskytuje Alzheimerova nemoc nebo demence.  Újezdu u Brna se týká investice v částce kolem 200 milionů korun.

Tím, že se v tomto týdnu krajům podařilo definitivně vyjednat s vládou vrácené rozpočtového určení daní na úroveň z roku 2011 - a jižní Moravě to přinese ročně zhruba 350 milionů korun -, tak společně s koaličními partnery projednáme další investice do sociálních zařízení na jižní Moravě – jsou rozpracované projekty například v Hustopečích, Miroslavi, Ivančicích nebo například v Bučovicích,“ dodal jihomoravský hejtman.

Zdroj: Tisková zpráva

Štítky Brno, domov pro seniory, Michal Hašek, Jihomoravský kraj, Česko, Kyjov, Blansko, Zastávka u Brna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Újezdu u Brna roste domov pro seniory  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.