Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Čtrnáct nových strážníků pracuje v brněnských ulicích

Městská policie postupně naplňuje svůj plán posilovat bezpečí v Brně, a zejména v jeho okrajových částech. Přispívá k tomu i čtrnáct nových strážníků, kteří začátkem července úspěšně složili náročnou zkoušku odborné způsobilosti před ministerskou komisí.

Tento týden je v řadách městské policie uvítal brněnský primátor Petr Vokřál s ředitelem organizace Bohumilem Šimkem. Z jejich rukou si ve středu v Rytířském sále Nové radnice převzali služební průkazy a odznaky. K jejich získání vedla dlouhá a náročná cesta. Po ústním pohovoru, lékařské prohlídce, fyzických zkouškách a psychotestech teprve mohli nejzdatnější uchazeči nastoupit do tříměsíčního „čekatelského“ kurzu.

Ani poté ještě neměli vyhráno. Jako strážníci-čekatelé prošli střeleckým výcvikem a tělesnou průpravou. Nezbytnou součástí přípravy byly kurzy sebeobrany a perfektní znalost taktiky zákroku. Zásadní pro jednání s lidmi jsou i takzvané měkké dovednosti – „soft skills“, a to zejména trpělivá a vstřícná komunikace s lidmi, asertivita a pozitivní vystupování. Městská policie na tyto charakteristiky u svých zaměstnanců klade stále větší důraz a svou práci vnímá jako službu veřejnosti. Důkladně proškolení jsou proto i právě nastupující strážníci.

Působení v kurzu završila 8. července zkouška odborné způsobilosti. Před komisí složenou ze zástupců ministerstva vnitra prokazovali čekatelé znalosti zákona o obecní policii, přestupkového zákona, trestního zákona, zákona o obcích, silničního zákona a množství dalších norem. Lektoři je proškolili také ve znalosti brněnských vyhlášek, na jejichž dodržování budou každý den dohlížet v ulicích.

Mezi novými strážníky jsou čtyři ženy a deset mužů. Se třemi z nich se budou lidé setkávat v městské části Brno-sever, stejné množství nováčků zamíří i na jih města. Tří posil se dočkal také revír Východ, tedy služebna, která se stará o Líšeň, Vinohrady a Židenice. Po jednom strážníkovi přibude na revíru Pole a na služebně v centru města. Dvě ženy a jeden muž zamíří sloužit v uniformě do revíru Západ.

Tisková zpráva

Štítky obecní policie, Brno, Bohumil Šimek, Petr Vokřál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtrnáct nových strážníků pracuje v brněnských ulicích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.