Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Kontroly pokračují. Hejtman se podíval na opravované silnice a mosty

Silnice z Dubňan na Hodonín, z Dubňan na Svatobořice-Mistřín, nově budovaný most u Milotic a Ladné a silnice ve Starovičkách. Hejtman Michal Hašek pokračuje v kontrolách krajských investic.

V úterý jsem se zaměřil na stavby na Hodonínsku, konkrétně v okolí Dubňan, kde se konají dvě významné investice, a na třetí se chystáme. Byl jsem se také podívat u Milotic, kde bude stát nový most směrem na Kyjov. Zajímám se hlavně o průběh oprav, jestli se dodržuje harmonogram, jak se komunikuje s obcemi. Jsem přesvědčený, že nejen Jihomoravský kraj, ale i ostatní kraje zvládnou letos čerpat peníze ze SFDI. Budu intenzivně jednat s vládou o penězích na příští rok,“ uvedl po návštěvě hejtman Michal Hašek.

Úsek z Dubňan na Hodonín měří 3269 metrů a dochází k sanaci trhlin. Celková hodnota opravy je téměř 14 milionů korun. Úsek z Dubňan na Svatobořice-Mistřín je dlouhý 5213 metrů a firma opravuje trhliny a dochází k sanaci krajů za více než 22 milionů korun. Práce na obou stavbách mají být dokončené na začátku srpna. Nový most u Milotic bude průjezdný nejspíše už půlce října, jeho oprava vyjde na 5,8 milionu korun.

Hejtman Hašek se pak také podíval do Ladné, kde se opravuje most přes hlavní železniční koridor za více než 58 milionů korun. Nakonec se přesvědčil i o opravě silnice ve Starovičkách, kterou na vlastní náklady provede zhotovitel stavby.

Tisková zpráva 

Štítky silnice, Dubňany, Michal Hašek, Milotice, oprava, Hodonín, Starovičky, Svatobořice-Mistřín, Státní fond dopravní infrastruktury, okres Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kontroly pokračují. Hejtman se podíval na opravované silnice a mosty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.