Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Rozsudek v kauze zneužívání studentek gymnázia v Brně zazní ve čtvrtek

Brněnský městský soud ve čtvrtek vynese rozsudek nad bývalým spolumajitelem brněnského soukromého Gymnázia Pavla Křížkovského s uměleckou profilací Františkem Pospíšilem obžalovaným z pohlavního zneužívání a ohrožování mravní výchovy mládeže. Hrozí mu až osm let vězení.

Podle spisu zneužíval a vedl k nemravnému způsobu života šest dívek. Pospíšil vinu odmítá. Dnes soud rozhodl, že do verdiktu bude jednání s ohledem na věk dívek neveřejné. Některým z nich ještě není 15 let.

Pospíšil byl od dětství byl členem Brněnského dětského sboru a později Brněnského akademického sboru. V roce 1991 založil Soukromou uměleckou školu Pavla Křížkovského a o dva roky později i Gymnázium P. Křížkovského s uměleckou profilací v Brně, jedinou školu svého druhu v České republice.

Byl nejen spolumajitelem gymnázia, ale také zde vyučoval sborový zpěv, hru na zobcovou flétnu a lesní roh, a vedl sbor školy Scholastici Musici. 

Mladá fronta Dnes připomněla, že v prosinci 2013 dostal Cenu Jihomoravského kraje za práci s mládeží a půl roku poté ho zadrželi kriminalisté.

Podle spisu si na něj stěžovaly studentky svým rodičům. Od nich pak přišlo na policii trestní oznámení na Pospíšila. Jednu z žaček vzal prý Pospíšil na lesní posed, svlékl ji a osahával. Další dívku prý opil a objímal.

Někdejší pedagog tvrdí, že jeho počínání nemělo sexuální podtext. Hovoří pouze o přátelském vztahu k dívkám. Soud požádal o propuštění z vazby, v níž je přes rok, ten to ale zamítl.

Zdroj: ČTK

 

 

Štítky František Pospíšil, Brno, Pavel Křížkovský, Městský soud v Brně, Česko, Mladá fronta, Cena Jihomoravského kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozsudek v kauze zneužívání studentek gymnázia v Brně zazní ve čtvrtek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.