Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Americká softwarová firma Red Hat v Brně otevřela nové centrum

Americká softwarová společnost Red Hat, jeden z největších světových dodavatelů softwaru založeného na otevřeném zdrojovém kódu, v Brně otevřela jedno ze čtyř světových univerzitních center pro výzkum a vývoj nových aplikací pro platformu OpenPOWER.

Red Hat je spolu s brněnskou Fakultou informačních technologií Vysokého učení technického v Brně a společností IBM jedním z hlavních iniciátorů projektu v Česku.

Operační systémy Red Hat Enterprise Linux jsou nyní na VUT v Brně k dispozici pro výzkumné aktivity zaměstnanců a studentů, kteří se zaměřují především na zpracování a analýzy velkých dat a náročné technické výpočty.

Brno si Red Hat před 11 lety zvolil za sídlo jednoho ze svých největších vývojových center. Aktuálně tam zaměstnává 800 lidí. Loni firma v Brně rozšířila svoje prostory. Už tehdy měla v Brně své největší vývojové centrum na světě.

Brněnští vývojáři pracují na všech hlavních projektech Red Hatu - virtualizaci, middleware JBoss (software, který umožňuje komunikaci různých programů či softwarů), cloudových technologiích a operačních systémech. Firma pracuje s tzv. open source softwarem, tedy softwarem s otevřeným zdrojovým kódem. Vydělává především díky službám, které kolem open source staví a nabízí. Celosvětově má společnost tržby přes miliardu dolarů.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, software, Red Hat, IBM, Vysoké učení technické v Brně, Fakulta informačních technologií Vysokého učení technického v Brně, Česko, JBoss, Red Hat Enterprise Linux

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Americká softwarová firma Red Hat v Brně otevřela nové centrum  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.