Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zemřel herec Aleš Jarý, Sláva Jiroušek z Četnických humoresek

Zemřel herec a dabér Aleš Jarý, jehož diváci znají jako dlouholetého člena souboru Městského divadla Brno a především z role strážmistra Slávy Jirouška v seriálu Četnické humoresky. O nedělním úmrtí Jarého ve věku 56 let informovaly Divadelní noviny na svém webu.

"Patřil k hlavním postavám pátrací skupiny, kde si zahrál štábního strážmistra - řidiče. Dodnes mnozí vzpomínají na dobrou spolupráci s ním," řekla mluvčí brněnského studia České televize Hana Orošová. ČT seriál natáčela v letech 1997 až 2007. Mluvčí připomněla, že už před časem zemřel další oblíbený představitel četníka z humoresek Erik Pardus.

Jarý vystudoval brněnskou Janáčkovu akademii múzických umění (JAMU). Po škole byl od roku 1984 do roku 1992 v angažmá v Divadle bratří Mrštíků (dnes Městské divadlo Brno). Po roce 1992 se začal věnovat převážně dabingu. Daboval nejrůznější filmy a seriály, například postavu Garyho Ewinga v seriálu Dallas.

V roce 1997 získal roli strážmistra Jirouška v Četnických humoreskách. Po ukončení práce na seriálu se s manželkou přestěhoval do Prahy, kde se nadále věnoval dabingu.

Objevil se v seriálu Ordinace v růžové zahradě nebo ve snímku Světla pasáže (2007). V roce 2008 jej postihla mozková mrtvice, což mu znemožnilo se herectví i dabingu dále věnovat. Přesto v roce 2014 natočil televizní film Stopy života: Zlatá mládež, uvedly Divadelní noviny.

Zdroj: ČTK

Štítky Aleš Jarý, herec, Četnické humoresky, Divadelní Noviny, Brno, Česká televize, dabing, Janáčkova akademie múzických umění v Brně, Městské divadlo Brno, Erik Pardus, Gary Ewing, Dallas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel herec Aleš Jarý, Sláva Jiroušek z Četnických humoresek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.