Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Starší žáci rok pomáhali mladším, vysvědčení jim dala ministryně

Žáci první a deváté třídy Základní školy Sirotkova dnes převzali vysvědčení od ministryně školství Kateřiny Valachové. Spojení nejmladších a nejstarších dětí nebylo náhodné. Každému prvňáčkovi se na ZŠ Sirotkova celý rok věnuje jeden žák deváté třídy a pomáhá mu zvládnout začátek školní docházky.

Podle Valachové jde o důkaz toho, že škola dbá nejen na předávání vědomostí, ale také na rozvoj dobrých vztahů mezi dětmi. "Myslím, že to je pěkný příklad i pro ostatní školy," řekla Valachová. Sama je absolventkou ZŠ Sirotkova, která patří v Brně k nejvyhledávanějším a specializuje se například na matematiku.

Za celoroční péči o malé svěřence poděkoval žákům devátých tříd ředitel Dan Jedlička. "Myslím, že tou největší odměnou pro vás je, že se to malé dítko na vás krásně usmívá," řekl deváťákům Jedlička. Při předávání vysvědčení bylo evidentní, že si mezi sebou děti za uplynulý rok vybudovaly dobrý vztah, mnozí prvňáčci seděli starším kamarádům či kamarádkám na klíně.

Vysvědčení dnes rozdávaly jen některé základní a střední školy. Na mnoha místech je žáci a studenti převzali už minulý týden, protože ředitelé na pondělí a dnešek vyhlásili volno. Podle Valachové je podobný postup v kompetenci ředitelů, ministryně v tom nevidí nic špatného.

V začátku dvouměsíčního volna se mohou školáci těšit na slunečné počasí. Děti, které budou mít plnou hlavu prázdnin, hlídají dnes na přechodech posílené hlídky policistů.

Zdroj: ČTK

Štítky vysvědčení, Kateřina Valachová, Dan Jedlička, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starší žáci rok pomáhali mladším, vysvědčení jim dala ministryně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.