Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Demolici Hotelu Dukla budou moci lidé sledovat na webu Blanska

Zájemci budou moci sledovat demolici Hotelu Dukla, stojícího v centru Blanska, v přímém přenosu. Na web města jej bude přenášet kamera soukromé firmy, která se na tom domluvila s radnicí. Na místě značně zchátralého objektu bude park.

Z přeměny tohoto místa na náměstí Republiky vznikne následně časosběrné video, řekli pracovníci radnice. Demolice začne v červenci. Zdi rozlehlého objektu rozdrtí speciální kleště demoličních strojů. Odstřel objektu není možný kvůli vysoké prašnosti, hlučnosti a sousedství mnoha budov.

Práce přijdou na asi deset milionů korun a budou hotovy do podzimu. Pak nechá město na místě hotelu, z něhož zůstanou zachovány jen sklepy, vytvořit parčík s kavárnou, fontánou, hřištěm pro děti a s prvky na cvičení pro dospělé. Tyto práce přijdou na devět milionů korun a budou hotovy do jara 2016.

Hotel patřil k nejluxusnějším ubytovacím prostorám v Moravském krasu, který za komunismu využívali jeho návštěvníci z ciziny. Po roce 1989 chátral. Město pro něj nenašlo další využití, proto se rozhodlo jej nechat zbourat.

Zdroj: ČTK

Štítky Blansko, Moravský kras

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Demolici Hotelu Dukla budou moci lidé sledovat na webu Blanska  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.