Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Strážníci evakuovali poštu kvůli úniku kyseliny

Brněnští strážníci v pátek po 16. hodině zasahovali při úniku kyseliny chlorovodíkové v budově pošty v Nádražní ulici. Při kontrolách tzv. přednádraží se strážníci zaměřují i na vnitřní prostory pošty určené veřejnosti.

Právě když hlídka vstoupila dovnitř, uslyšela řinčení skla a uviděla dvaapadesátiletého muže ležícího na zemi. Ten vypadl z výtahu typu páternoster a při pádu se krvavě poranil na hlavě.

Strážníci k němu přiběhli a zjistili, že tříštění skla způsobila rozbitá dvoulitrová lahev kyseliny chlorovodíkové, kterou měl muž u sebe. Údaje o nebezpečné látce byly uvedené na etiketě.

Výpary ihned začaly zamořovat vstupní halu, a tak strážníci okamžitě evakuovali přibližně padesát osob, které se nacházely ve spodním patře budovy. Vyklizení pošty trvalo dvěma hlídkám přibližně pět minut. Zraněnému muži přivolali strážníci sanitku a vyrozuměli hasiče, kteří kolem 17. hodiny ukončili dekontaminaci prostor a objekt bylo možné znovu zpřístupnit. Případ si převzala k došetření státní policie.

Zdroj: MPB

Štítky kyselina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci evakuovali poštu kvůli úniku kyseliny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.