Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mnohé školy dnes rozdávají vysvědčení, policisté zesílili hlídky

Mnohé základní i střední školy dnes rozdávají žákům vysvědčení. Školní rok sice oficiálně končí až v úterý 30. června, ale řada ředitelů vyhlásila na pondělí a úterý volno. Právě kvůli konci školního roku posílí policie dohled na provoz kolem škol, ale i na důležitých silnicích kvůli odjezdům rodin na dovolené.

Ředitelé škol mají za rok k dispozici celkem pět dní ředitelského volna, které mohou ho vyhlásit třeba z organizačních či technických důvodů. Rozdáním vysvědčení během dneška školy nejen prodlouží dětem prázdniny, ale získají také více času na větší rekonstrukce a stavební úpravy, které se obvykle provádějí hlavně o letním volnu.

S koncem školní docházky tradičně zhoustne provoz kolem škol i počty dětí pohybujících se kolem silnic a na přechodech. Do terénu proto vyrazí více policistů než obvykle. "Dopravní policisté se v nadcházejícím období budou ve zvýšené míře věnovat dohledu na provoz v oblasti škol, na dopravně významných komunikacích a dalších místech. Chceme tak přispět k celkovému zklidnění dopravy a tím i ke snížení počtu a následků dopravních nehod," oznámil na webu policie šéf dopravních policistů Tomáš Lerch.

"Policisté budou víc než kdy jindy k vidění v bezprostředním okolí škol, kde budou svou přítomností preventivně působit na školáky i ostatní účastníky silničního provozu," sdělila na policejním webu mluvčí pražské policie Andrea Zoulová. "Policie v této souvislosti apeluje i na rodiče, kteří by měli dětem připomenout základní bezpečnostní pravidla v souvislosti s pohybem v provozu a při trávení volného času," doplnila.

Policisté ovšem budou hlídat i během celých prázdnin důležité silniční tahy. Dá se totiž jako obvykle očekávat výrazně hustší provoz, komplikovaný navíc velkým počtem uzavírek kvůli opravám silnic včetně dálnice D1 a silnic v jejím okolí. Třeba pražská policie také chystá zvýšený dohled na místa hojně navštěvovaná turisty a bezpečnostní akce zaměřené mimo jiné na kapsáře, kuplíře či dealery drog.

Zdroj: ČTK

Štítky vysvědčení, silnice, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mnohé školy dnes rozdávají vysvědčení, policisté zesílili hlídky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.