Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Motocyklová GP se v Brně pojede, rozhodla Dorna

Motocyklová Velká cena se v Brně pojede, rozhodla promotérská společnost Dorna. Pořadatel závodu Automotodrom Brno ještě dnes znovu spustí předprodej vstupenek, který v úterý zastavil, řekl mluvčí Automotodromu Jiří Smetana.

Závod byl ohrožen kvůli tomu, že Automotodrom má vůči Dorně neuhrazené závazky. Žádal proto o pomoc veřejný sektor. Ačkoliv stát, Jihomoravský kraj a město Brno chtějí Grand Prix zachránit a slibují finanční podporu, zatím se všechny strany nedokázaly dohodnout tak, aby Dorna měla jistotu, že Automotodrom letošní ročník finančně zajistí. Přesto chce, aby se mistrovství světa silničních motocyklů v Brně jelo.

Automotodrom čekal, zda v úterý schválí mimořádnou padesátimilionovou dotaci na záchranu Grand Prix město Brno. Když o ní zastupitelé ani nehlasovali, zastavil předprodej vstupenek a oznámil Dorně, že nemá peníze na zajištění závodu. "Automotodrom nás požádal o zrušení letošního závodu. Dorna se ale domnívá, že by to nebylo v zájmu Mezinárodní motocyklové federace, týmů, sponzorů ani Automotodromu. S Automotodromem se proto dohodla na dodržení stávající smlouvy, podle které se Grand Prix letos konat bude," uvedla Dorna v prohlášení.

Zároveň informovala o tom, že je možné, že by se závod v Brně konal i v příštích letech, podmínkou však je, aby se Automotodrom dohodl na veřejné podpoře ještě před letošní Grand Prix, která je v plánu v polovině srpna. Pokud se tak nestane, Velká cena letošním jubilejním 50. ročníkem v Brně skončí.

Automotodrom Brno dospěl se společností Dorna Sports k následující dohodě:

  • Automotodrom Brno obnoví s okamžitou platností předprodej vstupenek na závod Grand Prix České republiky, jelikož bylo dosaženo shody na konání akce.
  • Společnost Dorna Sports akceptuje takové podmínky platby zalistovacích poplatků za roky 2014 a 2015, které nebudou znamenat ohrožení závodu v roce 2015 a umožní společnosti Automotodrom Brno v rámci ekonomických možností závazkům v budoucnu dostát, pokud se nepodaří zajistit financování těchto poplatků z veřejných zdrojů.
  • Podmínkou jednání o závodu v roce 2016 je úhrada závazků za roky 2014 a 2015 a to v takovém termínu, aby shoda na roce 2016 mohla být nalezena nejpozději 16. srpna 2015, tedy v den konání Grand Prix České republiky. Dorna vzala na vědomí, že Automotodrom Brno v tomto termínu bez podpory z veřejných zdrojů není schopen závazky
  • Dorna Sports trvá na tom, že garantem konání Grand Prix v budoucnu nebude Automotodrom Brno, ale instituce disponující veřejnými zdroji. Automotodrom Brno tuto podmínku akceptoval a role garanta se vzdává.
  • Automotodrom Brno je připraven být nápomocný v hledání řešení, které umožní zachování závodu

Tisková zpráva, ČTK

Štítky Brno, Masarykův okruh, motocykl, Grand Prix, vstupenka, Jiří Smetana, Česko, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motocyklová GP se v Brně pojede, rozhodla Dorna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.