Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Brněnskou fakultu informatiky nejspíš povede poslanec Zlatuška

Děkanem Fakulty informatiky Masarykovy univerzity v Brně se nejspíš počtvrté stane její spoluzakladatel Jiří Zlatuška. Současného poslance za hnutí ANO podpořil v úterý akademický senát. Ve druhém kole druhé volby porazil nynějšího děkana Michala Kozubka, kterému končí funkční období v srpnu.

Pokud rektor jmenuje Zlatušku do funkce, povede fakultu do roku 2019. ČTK to sdělila mluvčí univerzity Tereza Fojtová. Jako děkan fakulty informatiky Zlatuška působil v letech 1994 až 1998 a pak dvě období po sobě v letech 2004 až 2011. Byl také rektorem Masarykovyuniverzity, senátorem a brněnským radním. Při debatě s akademickými senátory před dvěma týdny

Zlatuška ujišťoval, že v případě svého zvolení zvládne naplno řídit fakultu z pozice děkana souběžně s prací v Poslanecké sněmovně. V programovém prohlášení uvedl, že se nesmí snižovat požadavky na studenty v přijímacím řízení. "Zásadní je ovšem korektní přístup ke studentům neopomíjející nutné vědomosti, ale poskytující spíše pomoc tam, kde je handicap dán vzděláním na nižších stupních, než aby se z tohoto nedostatku stávalo neoprávněně tvrdé síto," uvedl Zlatuška v prohlášení.

Budoucí podoba studijních programů by si podle něj měla zachovat patřičnou šíři i vnitřní rozrůzněnost. Výzkumnou činnost Zlatuška vnímá jako spíše doprovodnou, byť nezbytnou aktivitu, která spoluvytváří kvalitu fakulty.

Zdroj: ČTK

Štítky Jiří Zlatuška, Masarykova univerzita, ANO 2011, Poslanecká sněmovna ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnskou fakultu informatiky nejspíš povede poslanec Zlatuška  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.