Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lékařská pohotovostní služba v Brně posílí

O částku 6,15 milionu korun navýší Jihomoravský kraj prostředky na úhradu lékařských pohotovostních služeb v letošním roce. Krajskému zastupitelstvu to ve čtvrtek 18. června 2015 doporučila krajská rada.

Vycházíme z dohody poradního sboru a ředitelů nemocnic v Brně. Řada lidí nechodí totiž jenom na pohotovost do Úrazové nemocnice, ale rovnou do nemocnic po pracovní době. Je to problém, který klade nároky především na personál nemocnic. Jihomoravský kraj poskytne další prostředky ze svého rozpočtu přímo nemocnicím, ty pak posílí lékařské služby a pohotovost bude lépe koordinovat služby pacientům. Rozdělená částka směřuje do všech lůžkových zařízení na území města Brna,'' řekl hejtman Michal Hašek.

Smlouvy o zajištění asistenční lékařské pohotovostní služby uzavírá kraj s Úrazovou nemocnicí v Brně, Fakultní nemocnicí v Brně, Fakultní nemocnicí u svaté Anny, Vojenskou nemocnicí v Brně, Nemocnicí Milosrdných bratří a se společností SurGal Clinic, tedy se všemi lůžkovými zařízeními v Brně.

Tisková zpráva

Štítky Brno, nemocnice, Jihomoravský kraj, Michal Hašek, Úrazová nemocnice v Brně, Fakultní nemocnice Brno, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Nemocnice Milosrdných bratří

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lékařská pohotovostní služba v Brně posílí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.