Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Žirafy oslaví v neděli svůj den

V neděli 21. června si v brněnské zoologické zahradě připomeneme Mezinárodní den žiraf. Návštěvníci se mohou už od rána zapojit do žirafího kvízu a získat tak velkou plyšovou žirafu, ochutnat africké speciality nebo nakrmit žirafy s trojskokanskou legendou Šárkou Kašpárkovou.

Neděle na Mniší hoře bude ve znamení žiraf. Velmi atraktivní komentované krmení ve 14:00 proběhne tentokrát ve slavnostním duchu, protože oslavíme narozeniny několika brněnských žiraf společně s Šárkou Kašpárkovou a výherci soutěže s rádiem Krokodýl. „Žirafy jsou úžasná zvířata a já se moc těším na setkání s nimi i s návštěvníky,“ řekla Šárka Kašpárková.

Návštěvníci si na vstupních pokladnách mohou vyzvednout zábavný kvíz o životě žiraf a ve 14:30 v Africké vesnici Šárka Kašpárková vybere výherce velké plyšové žirafy. V Africké vesnici bude po celý den stánek partnerské neziskovky Bwindi Orphans, která nabídne ochutnávku kávy a sušeného ovoce z Ugandy a možnost koupit si rukodělné výrobky na podporu afrických sirotků. Od 13:00 se děti mohou naučit vyrábět papírové africké korálky.

Mezinárodní den žiraf je iniciován Fondem na ochranu žiraf/GCF/a podporován EAZA EEP programem žiraf.  Ve volné přírodě je v současnosti méně než 80 tisíc žiraf.

Tisková zpráva

Štítky žirafa, Šárka Kašpárková, Uganda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žirafy oslaví v neděli svůj den  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.