Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Moravští vinaři získali tři ze sedmi titulů šampiona na Slovensku

Moravští vinaři získali tři ze sedmi titulů šampiona na mezinárodní vinařské soutěži Muvina v Prešově. Své kategorie vyhráli Vinařství Valihrach z Krumvíře na Břeclavsku, CHÂTEAU VALTICE - Vinné sklepy Valtice a Vinařství LAHOFER.

Titul šampiona mezi sladkými víny získalo Veltlínské zelené 2011 ledové víno z CHÂTEAU VALTICE - Vinné sklepy Valtice. Šampionem bílých suchých vín se stalo Rulandské bílé - Sauvignon moravské zemské víno 2012 z Vinařství Valihrach. Mezi ostatními bílými víny porotu nejvíce zaujala Pálava 2012 výběr z hroznů z Vinařství LAHOFER.

Podle ředitele Vinných sklepů Valtice Davida Šťastného v současné době existuje spousta různých vinařských soutěží, Muvina ale patří v regionu k nejprestižnějším. "Získat šampiona na takto významné tradiční výstavě je tedy pro nás obrovské ocenění a zároveň velký závazek," uvedl Šťastný.

Vinař Josef Valihrach z Krumvíře na Břeclavsku uvedl, že prešovská soutěž má větší prestiž než řada tuzemských. Valihrach sám vyváží jen minimum své produkce do zahraničí. "To se týká i Slovenska. Není ale možné ustrnout, proto je porovnání s ostatními na soutěžích důležité," uvedl.

Celkem odborná porota v Prešově hodnotila 362 vín z 12 zemí světa. V množství udělených medailí byly nejúspěšnější Vinné Sklepy Lechovice, které si přivezly čtyři medaile.

Zdroj: ČTK

Štítky Slovensko, Josef Valihrach, soutěž, CHÂTEAU VALTICE - Vinné sklepy Valtice, a.s., víno, okres Břeclav, Valtice, Krumvíř, vinařství, David Šťastný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Moravští vinaři získali tři ze sedmi titulů šampiona na Slovensku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.