Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Prodloužení trolejbusu do terminálu Bystrc, zoo

Ještě v tomto roce chce město Brno realizovat prodloužení trolejbusové tratě do terminálu Bystrc, zoo, kde bude zřízena trolejová vratná smyčka.

Tento krok nejen zvýší komfort pro cestující, ale zároveň výrazně zkrátí přestupní vzdálenosti pro trolejbusy v obou směrech (Bystrc, ul. Černého a Královo Pole, nádraží). Investiční záměr schválila Rada města Brna v úterý 16. června 2015; počítá se s investicí 7,6 mil. Kč.

Nová trasa dvoustopého trolejového vedení je navržena v délce cca 280 m. Jako zastávka trolejbusů v prostoru terminálu bude využita stávající autobusová zastávka při východní hraně terminálu, a to pro oba směry.

Detailní informace připravované stavby

Předmětem investičního záměru je vybudování nového vedení trolejbusové stopy z prostoru stávající tratě na ulicích Odbojářská–Obvodová do prostoru terminálu IDS Bystrc, zoo, kde bude zřízena trolejová vratná smyčka.

Nové trolejové stopy budou připojeny na stávající ve výhybkách v prostoru ulice Odbojářské před jejich odbočením směrem k náměstí a terminálu a jsou vedeny spojovací ulicí (náměstí 28. dubna) v délce cca 100 m do prostoru vlastního terminálu, kde vytvoří vratnou smyčku.

Navržené řešení umožní směrové vedení trolejbusů z vlastního náměstí do prostoru terminálu, ale také vedení původních tratí do smyčky Černého v sídlišti Brno-Bystrc, z prostoru terminálu zpět do centra města nebo dále do smyčky Černého.
V opačném směru bude možno vést trolejbusovou dopravu ze smyčky Černého před terminál IDS do centra města, případně přímo do centra bez odbočení do terminálu.

Tisková zpráva

Štítky Bystrc, Brno, Královo Pole

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prodloužení trolejbusu do terminálu Bystrc, zoo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.