Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

V sídle Jihomoravského kraje zasahovala protikorupční policie

V budově jihomoravského krajského úřadu na Žerotínově náměstí v centru Brna dnes několik hodin zasahovala protikorupční policie. Řekl to její mluvčí Jaroslav Ibehej. Uvedl, že jeho kolegové prováděli šetření k trestnímu řízení. Podrobnosti ale nesdělil. Podle Práva by mohlo jít o záležitosti týkající se smluv mezi krajem a dopravci.

Ibehej to nekomentoval. Nevyjádřila se k tomu ani mluvčí Jihomoravského kraje Eliška Windová. "Mohu pouze potvrdit, že jsme poskytli policii maximální součinnost," řekla.

Zásah trval několik hodin. Windová k tomu uvedla, že protikorupční policie potřebovala dohledat písemné materiály, které si následně z budovy odvezla. Více k zásahu ani smlouvám mezi krajem a regionálními dopravci neuvedla. 

K události se odpoledne vyjádřil na svém facebookovém profilu jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD), který byl tou dobou v Poslanecké sněmovně v Praze. Uvedl, že policie požádala krajský úřad "o součinnost v poskytnuti informací a písemných podkladů", přičemž pracovníci úřadu je policistům vydali. Hejtman uvedl, že při zásahu neměli kukly.

Zdroj: ČTK

Štítky Útvar pro odhalování organizovaného zločinu, Jihomoravský kraj, Brno, Michal Hašek, ČSSD, Poslanecká sněmovna ČR, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V sídle Jihomoravského kraje zasahovala protikorupční policie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.