Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

V Brně se při nehodě autobusu zranilo 11 lidí

V Brně se krátce po poledni na křižovatce ulic Hněvkovského a Sokolova srazil linkový autobus MHD s nákladním autem. Při kolizi se zranilo 11 lidí, z toho tři středně těžce, řekla mluvčí zdravotnické záchranné služby Barbora Zuchová

Při kolizi se srazil linkový autobus dopravního podniku číslo 67. s nákladním autem. Autobus směřoval z centra města do Avion Shopping parku na jeho jižním okraji. Cestovalo v něm 25 lidí. Zranění utrpěli oba řidiči a cestující z autobusu. Mezi zraněnými bylo i roční dítě.

"Nejtěžší zranění, a to pohmoždění hrudníku, má řidič autobusu. Ostatní cestující si pády ve vozidle způsobili pohmožděniny," řekl Jan Seitl z vedení dopravního podniku. Při nehodě jel autobus po hlavní silnici, nákladní auto mu křížilo cestu; odbočovalo vlevo do Sokolovy ulice.

Podle prvních zjištění mělo nákladní auto propadlou technickou kontrolu. 

Obě vozidla mají rozbité přední části. Sokolova ulice je po kolizi uzavřena, řekl mluvčí policie Pavel Šváb. Jak dlouho odklizení vraků potrvá, to zatím nemohl odhadnout. Škoda na autobuse podle Seitla může dosáhnout i půl milionu korun, na nákladním autě zatím nebyla vyčíslena.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, nákladní automobil, Sokolov, Pavel Šváb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně se při nehodě autobusu zranilo 11 lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.