Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Velká vlaková výluka Kuřim - Brno

Od 15. června do 31. srpna nepojedou z důvodu opravy koleje žádné vlaky mezi železničními stanicemi Brno, hl. n. a Kuřim. V uvedeném termínu zároveň nepojedou rychlíky mezi stanicemi Brno, hl. n. a Tišnov. Po dobu výluky bude zavedena náhradní autobusová doprava, a budou změněny téměř všechny autobusové linky na Kuřimsku.

Náhradní doprava bude organizována následovně:

Po dobu výluky nepojedou v pracovní dny vlaky ani náhradní spoje ve špičkovém 15 minutovém taktu, ale pouze ve 30 minutovém a večer v hodinovém taktu.

Osobní a spěšné vlaky ze směru Žďár nad Sázavou a Tišnov budou ukončeny v Kuřimi, kde bude zajištěn přestup na náhradní autobusovou linku XS3 do Králova Pole, nádraží, kde bude zajištěn přestup na tramvaje linky P6 do Brna, hl.n. Všechny autobusy do Brna, Kr. Pole budou odjíždět z Kuřimi, žel. st., nástupiště č.2, v Králově Poli budou autobusy do Kuřimi odjíždět ze zastávky linky 43. V autobusech a tramvajích náhradní dopravy platí jízdní doklady IDS a ČD. Jízdní doklady ČD však neplatí mezi Židenicemi a Brnem, hl. nádraží.

Za rychlíky do Prahy zastavujícími v Kuřimi by měla být zavedena náhradní autobusová doprava linky XR3 do Tišnova, na všechny rychlíky by měly být přípoje osobními vlaky z Kuřimi do Tišnova.

Náhradní doprava a související doprava IDS bude zajištěna následovně:

XS3: Vždy jeden autobus od každého vlaku pojede ve směru Kuřim,žel. st. – Česká, hlavní – Brno, Řečkovice, nádraží – Brno, Kr. Pole, nádraží – Brno, Lesná, nádraží – Brno, Židenice. Další autobusy pojedou EXPRES do Brna, Kr. Pole, kde bude zajištěn přestup na tramvaj P6 do Brna, hl.n.. V opačném směru stejně. Linka nezajíždí do Brna, hl.n.

Víkendový noční autobus za vlak v 0:32 z Brna, hl.n. do Kuřimi a Tišnova pojede ze stanoviště náhradní autobusové dopravy před staniční budovou Brno, hl. n. směrem k viaduktu a obslouží všechny zastávky po cestě, kromě zastávky Brno, Židenice.

302: Linka bude formálně ukončena v Kuřimi, žel. st., odkud budou vybrané spoje pokračovat jako linka 310 do Kuřimi TOS, nebo Kuřimi, Podlesí, nebo linka 304 přes kult. dům a TOS do Králova Pole.

304: Nová výluková linka ve směru Kuřim, žel. st. – Kuřim, kult. dům – Kuřim, poliklinika – Kuřim, TOS – Kuřim, Prefa, rozc – Kuřim, Podlesí, rozc.c – Brno,Kr. Pole, nádraží . Linka pojede v taktu 30 min., po 21. hodině a o víkendech v taktu 60 min. Z Kuřimi , žel. st. budou vyjíždět až na výjimky v každou 38. minutu, v prac. dnech navíc v každou 08. minutu (do 20:08), z Kr. Pole do Kuřimi až na výjimky v 02. minutu a v prac. dny do 19:32 i v 32. minutu. V kuřimi, žel. st. bude zajištěn přestup na linky 311 a 312 do Tišnova a Vev. Bítýšky, vybrané spoje budou bez přestupu pokračovat jako linka 302 do Bystrce.

310: Linka bude zásadně změněna, proto si v předstihu přečtěte jízdní řád. Vybrané spoje z Kuřimi do Lelekovic a Vranova pojedou krkolomně jako spoje do Podlesí, které dále pokračují do Lelekovic a Vranova. Některé spoje z/do Podlesí budou ukončeny v železniční stanici, odkud budou pokračovat jako linka 302 do Bystrce a nepojedou k sokolovně.

311: Linka pojede z Kuřimi, žel. st. EXPRES do Králova Pole a nebude zajíždět do zastávek Kuřim, kult. dům, poliklinika, TOS, Tyco a Prefa. Cestující do uvedených zastávek si v Kuřimi žel. st. přestoupí na linku 304 do Kr. Pole přes TOS, nebo linku 310.

312: Linka pojede z Kuřimi, žel. st. EXPRES do Králova Pole a nebude zajíždět do zastávek Kuřim, kult. dům, poliklinika, TOS, Tyco a Prefa. Cestující do uvedených zastávek si v Kuřimi žel. st. přestoupí na linku 304 do Kr. Pole přes TOS, nebo linku 310.

314: Nová výluková linka ve směru Tišnov, žel. st. – Hradčany – Drásov, Siemens – Čebín, sídliště – Kuřim, zámek – Kuřim, kult. dům – Kuřim, poliklinika – Kuřim, TOS – některé spoje Kuřim, Tyco - Kuřim, Prefa. Linka v Kuřimi nebude zajíždět k nádraží.

Návod jak cestovat z jednotlivých zastávek v Kuřimi:

Kuřim, zámek: K poliklinice, TOS, Tyco, Prefa a na Podlesí linkou 302, která od nádraží pokračuje jako linka 304 přes TOS a Podlesí rozc. až do Kr. Pole, popř. jako linka 310 k TOS a na Podlesí. U spojů, které končí u nádraží nutno přestoupit na linku 304, nebo 310.

Do Brna linkami 311 nebo 312, které pokračují z Kuřimi žel. st. do Kr. Pole, nádraží, kde bude zajištěn přestup na tramvaj P6.

Kuřim, sokolovna: K poliklinice, TOS, Tyco, Prefa a na Podlesí linkou 310, nebo pěšky na nádraží a odtud linkou 310 nebo 304.

Do Brna linkou 71 do Kr. Pole, nebo linkou 71 do Kuřimi, žel. stanici, kde je přestup na linku XS3 do Kr. Pole, nebo pěšky k žel. stanici a odtud 311 nebo 312 EXPRES do Kr. Pole. Žádná z linek XS3, 311 ani 312 nebudou zastavovat u sokolovny, ani v Dílech za sv. Janem i přesto, že o to město žádalo.

Kuřim, díly za sv. Janem: linkou 71 do Kr. Pole

Kuřim, kult. dům, poliklinika, TOS a Prefa, rozc.: Do Brna, Kr. Pole přes Podlesí, rozc. novou EXPRES linkou 304.

Do Veverské Bítýšky a Tišnova linkou 304, popř. 310 k nádraží, kde bude zajištěn přestup na linky 311 a 312. Některé spoje v prac. dny budou mít přípoj i k vlaku do Tišnova a Žďáru nad Sázavou.

Do Bystrce linkou 310 k nádraží, odkud spoj pokračuje většinou bez přestupu jako linka 302 do Bystrce.

Informace o dopravě IDS :www.idsjmk.cz nebo vývěsky autobusových zastávek, nebo tel.: 5 4317 4317.

Zdroj: Město Kuřim

Štítky Kuřim, Brno, Tišnov, přestup, dům, náhradní autobusová doprava, Královo Pole, Tyco International, Bystrc, Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velká vlaková výluka Kuřim - Brno  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.