Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Voda v Hrušovanech podle rozborů zatím stále není pitná

Obyvatelé třítisícových Hrušovan nad Jevišovkou na Znojemsku stále nemohou pít vodu z kohoutku. Pracovníci Technických sítí, které jsou správcem vodovodů, v nich našli v týdnu komáří larvy a rozbory odebraných vzorků dnes ukázaly přítomnost biologických nálezů i živých organismů. Řekl to Miroslav Staněk z Krajské hygienické stanice Jihomoravského kraje.

Technické sítě proto čistí vodojem a zasahují také v síti. Pitnou vodu si lidé mohou napustit z cisterny. Nemusí se bát vodu používat ke všem dalším činnostem. "Mikrobiologické rozbory byly v pořádku," uvedl Staněk. Technické sítě od začátku začaly vypouštět do vody více chloru, avšak stále v normě pro pitnou vodu. Pracovníci také vodovodní potrubí proplachují.

Hygienici odeberou další vzorky dnes. "Výsledky budeme mít nejspíš až v úterý. Současná opatření se musí dodržet, dokud nebude voda v pořádku. Běžně se takovou situaci podaří napravit během několika dnů," řekl Staněk.

Vážnější problém s vodou postihl v minulých dnech některé části Prahy 6, kde byla voda mikrobiologicky závadná a řada lidí musela vyhledat lékařské vyšetření kvůli zdravotním obtížím. Voda nešla používat například ani k umývání nádobí.

Zdroj: ČTK

Štítky Hrušovany nad Jevišovkou, Krajská hygienická stanice, Jihomoravský kraj, okres Znojmo, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda v Hrušovanech podle rozborů zatím stále není pitná  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.