Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Koupaliště se otevřela. První plavce přivítal i přírodní koupací biotop

Léto a koupání patří neodmyslitelně k sobě. Poslední květnový víkend odstartovala v Brně koupací sezóna již naplno.

Sezónu zahájil tradičně aquapark v Kohoutovicích otevřením střešního bazénu v polovině května, od 30. května je v provozu koupaliště Riviéra i Zábrdovice, od začátku června se mohou lidé osvěžit na koupalištích na Kraví hoře a ve Starém Lískovci. Do seznamu venkovních bazénů se opět zařadil také Dobrák v Králově Poli, kde loni probíhala velká rekonstrukce. Otevře se 12. června.

Na Riviéře čeká příchozí malá změna – vstup s pokladnami je přesunutý na druhou stranu kvůli stavbě areálu dopravní výchovy. Zájem o kondiční ranní plavání se dočkal odezvy v Zábrdovicích. Pokud bude hezky, nadšenci si tu mohou zaplavat již od sedmi hodin. Zavedení ranního plavání zvažují i na Kraví hoře.

Žhavou novinkou letošní letní sezóny je zprovoznění prvního přírodního biotopu v Brně, a to na jihu. Areál přírodního koupaliště najdou zájemci u řeky Svratky mezi ulicemi Kšírovou, Hněvkovského a Sokolovou. Své brány otevřel poprvé 30. května u příležitosti Jihobrněnského dne dětí.

Bazén ve tvaru nepravidelného oválu a celkové ploše 2750 m² je rozdělen na plaveckou a neplaveckou část, pro nejmenší děti je k dispozici brouzdaliště. K relaxaci slouží dostatek travnatých ploch, protáhnout tělo je možné například na beachvolejbalovém hřišti.

Více informací najdete na stránkách www.starezsport.cz , www.brno-jih.cz/koupaliste-biotop  a na webech dalších provozovatelů.

Zdroj: Brno.cz

Štítky Brno, Zábrdovice, Kraví hora, koupací jezírko, plavec, Královo Pole, Starý Lískovec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupaliště se otevřela. První plavce přivítal i přírodní koupací biotop  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.