Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Voda v Hrušovanech n. Jevišovkou není pitná kvůli larvám komára

Hrušovany nad Jevišovkou (Znojemsko) - Voda z kohoutků v Hrušovanech nad Jevišovkou není pitná. Ve vodovodu byly larvy komára. Obyvatelé třítisícového města mohou vodu používat k obvyklým činnostem s výjimkou přímé konzumace. Město to uvádí na svém webu. Pitnou vodu mohou lidé natočit z cisterny. Problémy s vodou se nedávno dotkly také obyvatel Prahy 6. Kvůli průniku odpadní vody do vodovodního řadu ale nemohli vodu používat ani na vaření, ústní hygienu či omývání nádobí.

Technické služby nalezly larvy v ulici Západní a v bazénu, zdravotní nezávadnost potvrdila Krajská hygienická stanice (KHS). Ode dneška správci vodovodu vypouští do vody více chlóru, jehož koncentrace však nepřesáhne limit pro pitnou vodu. Cisterna s pitnou vodou je umístěna v ulici Západní.

"Odebrali jsme devět vzorků a výsledky budeme znát v sobotu. Podle toho se rozhodneme o případných dalších opatřeních. Většinou se tyto problémy podaří vyřešit za několik dnů," řekl Miroslav Staněk z KHS. Správce vodovodu nyní kontroluje vodojemy a provádí mimořádné proplachy a také vodu dezinfikuje, což potrvá do doby, než se larvy odstraní.

Zdroj: ČTK

Štítky Hrušovany nad Jevišovkou, larva, pitná voda, Jevišovka, Krajská hygienická stanice, Praha, okres Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda v Hrušovanech n. Jevišovkou není pitná kvůli larvám komára  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.