Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Stotisící návštěvník zábavního vědeckého parku VIDA!

Včera vstoupil do budovy zábavního vědeckého parku VIDA! stotisící návštěvník. Stala se jím Eva Padrtová, která do VIDA! přišla se svou pětiletou vnučkou Viktorkou. Mezi gratulanty, kteří předali čestnou vstupenku a dárky, byl místopředseda vlády Pavel Bělobrádek, hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek a ředitel VIDA! Lukáš Richter.

Naše návštěvnost má silně vzestupnou tendenci. Je vidět, jak se dostáváme do povědomí veřejnosti. Často se také stává, že jsou lidé z první návštěvy nadšení a brzy přijdou znovu. Velkou radost máme, že k nám nechodí jen rodiny s dětmi. Často ve VIDA! najdete nadšené dospělé i seniory. Není výjimkou, že k nám přijdou i páry na rande. Největší nárůst jsme zaznamenali u školních skupin. V květnu a červnu naše Labodílny a Objevovny, kde probíhají speciální programy pro školy, doslova praskají ve švech,“ říká Lukáš Richter.

Jen v květnu dorazilo do zábavního vědeckého parku VIDA! 23 300 návštěvníků. Rekord byl zaznamenán během Brněnské muzejní noci, kdy sem během pouhých pěti hodin zavítalo 4188 osob. V běžném provozu byla zatím nejvyšší návštěvnost v sobotu 14. března – 1966 platících návštěvníků.

V bývalém pavilonu D brněnského výstaviště najdete od 1. prosince na ploše téměř 5000 m2 přes 150 interaktivních exponátů! Zemětřesná deska, oceán v lahvi, kolo na laně, rotující místnost, obří srdce, tornádo – to vše jsou ukázky exponátů, které si mohou návštěvníci vyzkoušet a lépe tak porozumět světu kolem nás. Doprovodný program zahrnuje představení plná vědeckých pokusů a speciální programy pro školy.

Tisková zpráva

Štítky Lukáš Richter, Pavel Bělobrádek, Michal Hašek, Jihomoravský kraj, vstupenka, Muzejní noc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stotisící návštěvník zábavního vědeckého parku VIDA!  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.