Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Brně po srážce s náklaďákem vykolejila tramvaj, bez zranění

V Brně dnes ráno vykolejila v Purkyňově ulici tramvaj po srážce s nákladním autem, řekla mluvčí Dopravního podniku města Brna Linda Hailichová. Nikdo se nezranil, ale nehoda v obou směrech zablokovala provoz tramvají číslo 12 po konečnou zastávku Technologický park. Podle předběžných odhadů vznikla na tramvaji škoda půl milionu a na autě 100.000 korun, uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Nehoda se stala okolo půl osmé. "Tramvaj vykolejila dvěma podvozky," uvedla Hailichová. Kvůli tomu je provoz tramvají v místě zastavený. "Tramvaje jezdí pouze po smyčku na zastávce Červinkova, kde cestující přestupují na náhradní autobusovou dopravu," uvedl vedoucí dopravního odboru brněnského dopravní podniku Jan Seitl.

V Brně se 5. června ráno srazila tramvaj s nákladním autem, tramvaj vykolejila. Při nehodě nikdo nebyl zraněn. Provoz na tramvajové trati byl obousměrně přerušen.

Náhradní autobusová doprava veze cestující do zastávek Technické muzeum a Technologický park, kde jsou vysokoškolské koleje pro studenty Vysokého učení technického. "Provoz bude přerušený odhadem do půl desáté," dodal Seitl.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, Dopravní podnik města Brna, Drážní inspekce, Vysoké učení technické v Brně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně po srážce s náklaďákem vykolejila tramvaj, bez zranění  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.