Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brno postavilo za 36 mil.Kč dům s pečovatelskou službou s 18 byty

V Brně v Křídlovické ulici vznikl za více než 36 milionů korun nový dům s pečovatelskou službou. Nabídne 18 bytů, řekla novinářům primátorova náměstkyně Klára Liptáková (KDU-ČSL). Výstavba trvala rok. Brno má 49 domů s pečovatelskou službou s 910 byty pro seniory.

Poptávka je však mnohem vyšší, město eviduje další zhruba tisícovku žádostí o umístění do domova. Lidé, které město vybere z pořadníků, by se mohli nastěhovat v létě.

Dům má čtyři nadzemní podlaží a malou venkovní zahrádku pro obyvatele objektu. "V prvním patře se nachází administrativní a sociální prostory pečovatelské služby a hromadná garáž s parkovacími místy," uvedla Liptáková.

Byty se nacházejí ve všech zbylých patrech domu. Z 18 bytů je dvanáct o velikosti 1+kk a šest je 2+kk. "Ve druhém patře jsou dva byty bezbariérové," doplnila Liptáková. Brno má ve 49 domech celkem 79 bezbariérových bytů.

Podle Liptákové je dům umístěný v dobré lokalitě. "Jeho výhodou je, že se nachází nedaleko historického centra a je dobře dopravně dostupný. Navíc stojí blízko řeky, což je prostředí vhodné k procházkám. Mezi domem a dalšími bytovými domy v okolí je proluka, ve které se nachází odpočinková zahrada k možnému posezení pro seniory, kteří budou dům obývat," dodala Liptáková.

Brno chce další byty pro seniory zřizovat, protože je po nich velká poptávka. "Navíc populace v Brně stárne a je potřeba tuto otázku o to víc řešit," dodala Liptáková. Podle ní se nabízí možnost, že by mohly byty pro seniory vznikat i v městských bytech, které jsou prázdné kvůli tomu, že jsou moc velké. Bylo by možné je přestavět na menší byty.

Kromě toho má Brno zhruba 20 domů pro seniory, které nabízejí přes 2000 lůžek.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, dům, pečovatelská služba, Klára Liptáková, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno postavilo za 36 mil.Kč dům s pečovatelskou službou s 18 byty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.