Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Muž zahynul při požáru v centru Brna kvůli nedopalku

Muž, který zahynul v neděli večer při požáru svého bytu v Lidické ulici v centru Brna, zemřel kvůli špatně uhašené cigaretě. Řekl to vyšetřovatel příčin požárů z jihomoravského hasičského sboru Pavel Tinka. Doplnil, že letos při požárech v kraji zemřelo už 12 lidí, přičemž loni ve stejném období nezemřel na jižní Moravě nikdo.

Špatně uhašená cigareta zažehla v neděli požár, který zachvátil větší část bytu muže. Hasiči byli přivolaní na místo kvůli černému dýmu valícímu se z jeho oken. Zásah trval půl hodinu. Museli použít dýchací přístroje. Našli při něm mrtvého.

"Letošní statistiky jsou špatné. Máme čtyři mrtvé při požáru havarovaného auta na Znojemsku a v Žabčicích u Brna evidujeme požár domu, v němž se našlo tělo muže, který byl patrně zavražděný. Na případu pracuje policie," doplnil Tinka.

Upozornil na to, že některá letošní úmrtí se stala zcela zbytečně. Například v březnu v Brně-Lesné zemřela obyvatelka bytu kvůli tomu, že neopatrně zacházela s hořící svíčkou. Na Znojemsku zemřeli při požárech rodinných domů dva muži. Případy se zabývá policie.

Zdroj: ČTK

Štítky požár, Brno, Jihomoravský kraj, okres Znojmo, Žabčice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž zahynul při požáru v centru Brna kvůli nedopalku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.